Nőgyógyászati panaszok, cervicalis dysplasia

Nőgyógyászati problémám van, melyben szeretnék Önöktől korrekt választ, tanácsot, segítséget kérni. Az augusztus 28-i anamnézisem: megfelelő min. kenet, transform. zóna van, kóros neoplasztikus hámelváltozások, atypusos sejtek-ASC, HPV minor jelek, ism. 6 hónap múlva, HPV tipizálás, x, Státusz: a linea alba inferios vonalban régi jóltartó műtéti heg. (Én megjegyzésem: kettő császármetszés, egy rendes szülés.) Ép külső nemiszervek. Kp. tág hüvely, kp. nagy méh anteflexioban, szabad környezetben. TK: Sima, ép hámmal fedett portio hátul. Norm. fluor.

Diagnózisok: N8790 Cervicalis dysplasia, k.m.n.
B9770 Papillomavirus (nem olvasható rész a leleten)… egyéb főcsoportbeli betegségek kiváltó oka

Javaslat: Genoid Mikrobiológiai laboratóriumba cervix váladékot küldünk. Eredményért 3 hét múlva jelentkezzen. Ez erre a hétre, szeptember 18-ra, csütörtökre esik. Amikor is meglesz a HPV tipizálás eredménye. Ezt megelőzően 2013. 10. 14-én volt egy sikertelen cytológiai vizsgálatom, mert gyulladás miatt már pontosan nem tudom milyen – egyénileg beszerezhető – kúpot kellett használnom. Utána 2013. 11. 13-án szintén egy sikertelen mintavétel, amikor pontosan nem tudom melyik receptre felírt kúpot kellett alkalmaznom.

Ezután 2013. 12. 20-án volt egy vizsgálat. Majd a 2014. 02. 07. cytológiai vizsgálat alapján fél év múlva kontrollt javasoltak, mert utaló jelek HPV-re, de azt mondták, hogy ez akár addigra magától meg is gyógyulhat. 2014. 08. 04-én levett cytológia szerint került sor 28-án a kenet levételre.

Önöknek ezek az adatoknak az alapján már biztosan van elképzelésük, hogy milyen kezelés várható számomra a legjobb esetben is. Előzőleg eléggé elhanyagoltam sajnos a méhnyakrákszűrést, mert csak 2008. 08. 18.-án voltam. Közben 2009 nyarától a férjemmel rossz viszonyba kerültünk, és a szexuális élet kimaradt az életemből egészen 2012. decemberéig egy másik partnerrel, amely lezárult a következő év szeptemberében. A jelenlegi barátommal 2013 decemberétől vagyunk együtt. Az új partnereimnek sok nővel volt kapcsolatuk. 2009 végén más jellegű betegségeim is voltak, depresszió stb, amely miatt jelenleg is szedek gyógyszereket. Az idén májusban pedig volt egy autoimmun reakcióim, amely vasculitist, ízületi gyulladást, pangásos szívelégtelenséget, szívizomgyulladást okozott nálam. Ezeket csak kiegészítésnek szántam.

A diagnózisok között először említett cervicális dysplasia, vagyis méhnyaki diszplázia (sejtelfajulás) még nem jelenti rosszindulatú daganat diagnózisát. (A k.m.n azt jelenti, hogy közelebbről meg nem határozott). Most HPV (humán papilloma vírus) tipizálás történik, vagyis a száz feletti ismert HPV törzs közül meghatározzák, hogy az onkológiai betegségek szempontjából kockázatot hordozó HPV törzsek okoznak-e önnél fertőzést. Ennek eredménye is befolyásolja, hogy milyen kontrollokra, esetleg kezelésre van szükség a továbbiakban Önnél. A levele befejezésekor leírt egyéb betegségek nagy valószínűséggel nem befolyásolják a méhnyakon észlelt elváltozásokat.

Folyamatos információk és tapasztalatcsere lehetősége a Rákgyógyítás Facebook közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek:
Méhnyakrák
Több rákbetegségért is vírusok a felelősek
Méhnyakrák: hogyan pusztít a HPV? (video)
Méhnyakrák: a vírusok és a stressz kapcsolata
Vírusból méhnyakrák: oltás kinek, hol, mennyiért?

Méhnyakszűrés
Nőket veszélyeztető rákok
Védőoltás a méhnyakrák ellen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Enyhe cervicalis dysplasia
Konizáció, szövettan után: cervicalis dysplasia
P3 citológia kontrollja
HPV gyanús: P3 citológia lehet felfázástól is?
P3 és HPV, immunrendszer erősítése
Citológiai eredmény: P2
P2-es eredmény, reaktív elváltozás
P3-P2 váltakozás, konizáció
P3 és biopszia
P3, sil1 rákszűrési eredmény
P3 CINIII, abbahagyott dohányzás
Petefészekciszta és P3
P3, CIN2
P3, LIS
P3-as kismama
P3 és terhesség

P4-es kismama
Méhszájseb, P4-es eredmény
Méhnyakszűrés, P4-es eredmény
Nőgyógyászati félelmek
P3 és HPV 19 évesen
Öröklődő méhnyakrák?
Hogyan tovább?
Méhnyakrák és szexualitás 2.
Gyötrődő kismama
Méhnyakszűrés, P3, idegkimerülés
Méhnyakszűrés, nem múló méhszájseb
Méhnyakrák: hüvelyszárasság a műtét után
Méhnyakszűrés eredmény: P3
Aggodalom a HPV miatt
Örökölhető-e a HPV?
Nőgyógyászat: lehet rosszindulatú?

Top