Nőgyógyászati vérzés (jelige: cytologia)

A legutóbbi cytológiai vizsgálat eredmény „egyéb, nem neoplastucus elváltozás, nagyfokú vérzés, vegyes baktérium”. Az orvosom szerint 3 hónap múlva meg kell ismételni a vizsgálatot. Viszont nem igazán kaptam választ, arra, hogy mi is a probléma? Kaptam Gynoflor, Gyno-Pevaryl, kúpokat, Zitrocin S, Isoprinosine tablettákat. Várjak 3 hónapig vagy inkább korábban ismételjük meg a vizsgálatot? Lehet ez az eredmény rákos elváltozás eredménye?

Nőgyógyászati jellegű vérzés hátterében számos ok, így akár daganatatos megbetegedés is állhat. Amennyiben a legkisebb kételye van, vagy szeretne egy másodvéleményt is kapni, azt javasoljuk, hogy keressen fel egy nőgyógyász-onkológust.

Javasoljuk Önnek, hogy amennyiben bármilyen kérdése van, azt az orvosával való következő találkozáskor bátran tegye fel, hiszen joga van pontos és kielégítő információhoz jutni állapotáról.

Konkrét gyógyszereknek – főként kombinációban – való alkalmazásáról nem adhatunk személyre szóló felvilágosítást, hiszen az számos tényezőn múlhat, hogy orvosa miért éppen azokat a szereket javasolta az Ön számára, amelyeket kapott. Az interneten például a www.webpatikus.hu oldalon találhat olyan adatbázist, ahol tájékozódhat a gyógyszerekről.

Top