Nyelvgyökrák (jelige: holt Tisza 3)

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat amiket a kérdéseimre kaptam. Apukámnál bekövetkezett, amitől tartottam: megcsinálták a gégemetszést. Életmentő beavatkozás volt, mert a nyelvgyökrákja miatt ahogy a tumor elkezdett megint nőni, nagyon nagy vérzése volt. Vidéken van, ahogy tudtam, leutaztam hozzá, mert az orvos azt mondta, hogy bármikor meghalhat. A szája ki volt tamponálva és úgy is vérzett. Nagyon sokat fogyott két hét alatt. Műtét nem jöhet szóba, csak a vérzést csillapítják. Felkészültem a legrosszabbra, de tegnap már felállt és egyedül megfürdött: elállt a vérzés.

Most megint reménykedem, hogy lesz esetleg még közös programunk. Van esély még erre, hogy annyira felépülhet?

Amennyiben jelenlegi és korábbi leveleiből jól értettük, édesapja elhelyezésére vidéken azért került sor, hogy megfelelő ápolást lehessen biztosítani számára élete utolsó időszakában, gyógyíthatatlan, végstádiumos betegségében. Az, hogy jelenleg a vérzés elállt, időt ad Önöknek újabb találkozásokra, de sajnos a vérzés kiújulását nem lehet kizárni.

Reméljük, lehetnek még közös programjaik, de érzésünk szerint ez a beteglátogatásokra, s az ekkor együtt töltött időben folytatott beszélgetésekre, együttlétekre fog korlátozódni. Ezek nagyon fontos részei az emberi létnek, és általában felértékelődik az így együtt töltött idő mind a beteg, mind a hozzátartozó számára.

Kapcsolódó cikkek:
Fájdalomcsillapítás
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Nyelvgyökrák és nyálfolyás
Nyelvgyökrák és fájdalmak
Nyelvgyökrák és hajléktalanság
Előrehaladott nyelvgyökrák
Nyelvgyökrák

Top