Nyelvrák vagy ízlelőbimbó? (jelige: lizike)

Novemberben fedeztem fel véletlenül a nyelvemen hátul, a jobb oldalán egy kis csomót, ami olyan színű mint a nyelvem. 40 éves nő vagyok. Voltam 5 orvosnál, az első azt mondta, hogy ha nem múlik, kell szövettan, de ő nem volt szájsebész. Voltam szájsebészeten is, ott azt mondták nem rák, mert rá is kérdeztem. Azt mondták, hogy ez egy megnagyobbodott ízlelőbimbó.

Van ilyen tényleg? Az a baj, hogy nem tudom mióta van ez ott, ugyanis ilyen mélyen sosem nézegettem a nyelvem. Nagyon félek, mi van ha rák? Nem találok sehol az interneten ilyet, hogy ízlelőbimbó rák. El lehet ezt onnan távolítani? Vagy mit tehetek még? Márciusban a tanár úr a klinikán azt mondta, hogy ízlelőbimbó, biztos megfáztam valamikor és attól van. De akkor miért nem múlik? Mi van ha meghalok? Igazán nem tudom hova menjek, de egyet tudok: ha ez rák, akkor semmi esélyem a gyógyulásra. Kérem segítsen abban, hogy tényleg létezhet-e az, hogy az ízlelőbimbó nagyobb valamiért?

Látatlanban nem tudunk többet mondani, mint az az 5 orvos, aki már látta az ön nyelvét, s alapos vizsgálat után azt mondta, hogy nincs szó rosszindulatú megbetegedésről. Egy elváltozás, amennyiben mérete nem növekszik, valószínűleg nem rosszindulatú betegség. Nem tudjuk, hogy az 5 orvosi vizsgálat között mennyi idő telt el. Ahol utoljára járt, ha ez több hónapja történt, esetleg jelentkezhet kontroll vizsgálaton, amelynek eredménye remélhetőleg megnyugtató lesz az Ön számára.

Kapcsolódó cikkek:
Szájüregi daganatok
Daganat a szájban: miért nem veszik észre?
Daganat a szájban: a halogatás végzetes lehet

A szájüreg szűrése és önvizsgálata


Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Áttétes nyelvgyökrák
Nyelvgyökérrák kiújulás 2.

Nyelvgyökérrák, tumor kiújulása
Nyelvgyökrák, sűrű nyálképződés
Mikor tekinthető egy nyelvgyökrák gyógyultnak?
Nyelvgyökrák kezelése és esélyei
Nyelvgyökrák: műtét helyett más protokoll
A szájüreg állapotfelmérése
Afták, herpesz és szájrák
Csomó a nyelv alatt
Belső szemölcs a szájban

Szájrák és tüdőrák tünetek?

Áttétes szájüregi rák?
Szájüregi rák, bajok az evéssel
Ínyvérzés, gyengeség
Bölcsességfog és szájrák
Alapos szájüregi szűrés
Nyelvgyökrák fájdalmai
Fekélyes nyelv fájdalma
Duzzanat a nyelvben
Nyelvgyökrák, nyílt seb
Nyelvgyökrák szesszel, cigivel
Nyelvgyökrák
Kezelések és alkohol

Top