Nyirokcsomó duzzanat

3 nappal ezelőtt csomókat fedeztem fel a nyakamon két oldalt, kettőt bal oldalt, egyet szimmetrikusan jobb oldalt. Amikor hozzáérek nem fájnak, de mozogni tűnnek és olyan 1 cm körüliek. Azóta volt vérvételem, amit az orvos tökéletesnek mondott, ám olvastam, hogy nem minden mutatható ki a vérből.

Előzményhez tartozik, hogy szombat reggel arra ébredtem, hogy reccsent egy nagyot a vállam, és nagyon fájdalmas volt a nyakam balra fordítani, ez már mérséklődött. Egyáltalán azt sem tudom, hogy ez számít-e? Illetve kicsit több, mint egy hónapja volt egy nagyon kellemetlen hangvesztéssel járó valamim, nem tudták mi volt, amelyet clarithromycinnel kezeltek. Néha még köhögök, kicsit rekedek, de nem egész napos jelenség. Kedden lesz UH-m. Borzasztóan félek, kérem segítsenek. 27 éves nő.

A vállreccsenése, illetve a nyaki fájdalma valószínűleg nem függ össze a tapintott csomókkal. Valóban nem mutatható ki mindenféle betegség egy vérvételből, ezért javasoltak Önnek is további vizsgálatot. Az egy hónappal ezelőtti, valószínűleg gyulladásos betegségének, amely jelenleg sem múlt el teljesen, hiszen kicsit rekedt, kicsit köhög, lehetnek következményei. Például nyirokcsomók a nyakon – de más betegség is okozhat nyaki nyirokcsomó megnagyobbodásokat.

Folyamatos információk és tapasztalatcsere lehetősége a Rákgyógyítás Facebook közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek:
A nyirokcsomóáttétek előfordulása és kezelése
A radiológusok valóban a vesénkbe látnak
Képalkotó vizsgálatok: UH, RTG, CT, MR, PET…
Patológiai vizsgálatok: mikroszkóp alatt a világ
Onkológiai kislexikon (2.): tumormarkerek
Leukémia, limfóma: mi folyik az ereinkben?

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Nyirokcsomó duzzanat, három biopszia
Pathológiás nyirokcsomók, necrosis
Patológiás nyirokcsomó
Hónalj nyirokcsomó: lehet rák?
Duzzadt nyirokcsomók
Nyirokrák vagy kiújult mellrák
Mellrák, ellentmondó nyiroklelet
Nyirokcsomó, majd májdaganat

Top