Pajzsmirigyrák, aggódás (jelige: nyirokcsomó20)

Fiam többször panaszkodik, hogy megduzzadnak a nyirokcsomói. Háziorvosnál voltunk, csináltatott teljes vérvételt, azt mondta, hogy minden rendben van, most voltunk UH-n, a lelet a következő (még nem vittük vissza): „A pajzsmirigy mindkét lebenye norm. nagyságú, homogén, norm. echostrukturájú. Mindkét oldalon a fejbiccentő izom mögött láncszerűen több, 10-12 mm-es, szabályos echoszerkezetű nyirokcsomó látszik. Dorsalisan a nyaki lágyrészekben jobb oldalon a subcutisban látható egy 7 mm-es nyirokcsomó.”

A lábán a hajlatban is érez valami csomófélét, ezt még nem látta orvos. A kérdésem, hogy mit jelent pontosan az UH lelet? Nekem 2 éve pajzsmirigydaganatom volt, el lett távolítva mindkét oldalon, azóta jól vagyok, gyógyszert szedek, összefügghet ezzel? Várom gyors válaszukat. Egy aggódó anyuka.

A pajzsmirigy vonatkozásában ez az ultrahanglelet normális, hiszen a pajzsmirigylebenyek normális nagyságúak, a szokásosnak megfelelően verik vissza az ultrahangot (normális echostruktúrájúak), nem írnak le benne göböt, tehát homogén, vagyis egynemű a szerkezete. Nincs összefüggésben az Ön pajzsmirigybetegségével a látott kép. Emellett normális szerkezetű, a szokásosnál kissé nagyobb nyirokcsomókat írtak le.

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Pajzsmirigy panaszok
Pajzsmirigy vizsgálata

Pajzsmirigyrákkal kapcsolatos étrend

Pajzsmirigy alulműködése és fogyás
Pajzsmirigyrák, áttét esélyei
Pajzsmirigyrák műtéte után
Hideg göbök a pajzsmirigyben
Csomók a pajzsmirigyen
Gyermeknemzés pajzsmirigyrák után
Göbök a pajzsmirigyen
Kiújuló pajzsmirigyrák
Pajzsmirigy: Lindsay tumor
Pajzsmirigyműtét és terhesség
Pajzsmirigyrák: muszáj műteni?
Pajzsmirigyrák műtétre várva
Terhesség pajzsmirigyrák után
Göbök a pajzsmirigyen
Nyálkő, zsírmirigy vagy daganat?
Pajzsmirigyrák és életmód

Top