Petefészekműtét, egészségőrzés (jelige: Andrea35)

Szeretném hatékonyan megőrizni egészségemet: mivel 2005 októberében petefészek áttéttel műtöttek – szerencsémre jó kezekbe kerültem – és a Wertheim-műtét után egyszerre kaptam a sugár és kemoterápiás külső és belső kezelést. Jelenleg a problémám, hogy nagyon fáradékony vagyok, emiatt rokkantnyugdíjas lettem.

Szeretném védeni az immunrendszeremet: jelenleg állandóan szedek Béres C-vitamint, noni teát fogyasztok kúraszerűen, B6 vitamint szedek, illetve szintén kúraszerűen iszom az InnerLight készítményt. Sajnos a migrénes fejfájásom nem múlt el és – mint említettem – küzdök a fáradékonysággal is. Nem terhelem túl magam: elfogadtam, hogy nem tudok fiatal koromnak megelelő ritmusban élni, ennek ellenére úgy érzem, talán támogathatnám egészségemet őssejt kezeléssel vagy egy olyan módszerrel, amit Önök ajánlanak.

Sajnos a rokkantnyugdíjam igen csekély, jó lenne tudni az ingyenes szűrésekről és kezelésekről, amelyek a gyógyulás stabilizálását segítenék elő.

Amit az egészsége megőrzése érdekében legfontosabb tennie: a rendszeres onkológiai-nőgyógyászati kontrollvizsgálatokon történő részvétel, ahol orvosi vizsgálat, laborvizsgálatok, tumormarker vizsgálatok és megfelelő időközönként elvégzett képalakotó vizsgálatok segítenek Önnek abban, hogy megőrizze az egészségét, és csökkenthesse a betegségének kiújulási kockázatát, illetve lehetőséget adjon Önmaga számára, hogy egy esetlegesen kiújult betegséget időben észleljenek, s korán felfedezve megfelelő kezelésben részesíthessenek orvosai.

A daganatos betegségek vonatkozásában egyéb, bizonyos időközönként ingyenes szűrővizsgálatok is rendelkezésre állnak az állami egészségügyi rendszerben, például az emlőrák szűrés.

Nem tudjuk pontosan, hogy mit ért őssejt kezelés alatt. Az őssejt kezelések jelenleg a vérképzőrendszeri daganatok, például a leukémiák (fehérvérűség) kezelésében, gyógyításában játszanak fontos szerepet, ekkor csontvelő átültetés történik. Egy másik módszer a perifériás őssejttranszplantáció, amikor a keringő vérben lévő éretlen vérsejteket (őssejteket) adják be a betegnek a nagydózisú kemoterápiás kezelést követően, így segítve a csontvelő működésének helyreállását.

Amennyiben arra az étrendkiegészítő készítményre gondol, amelyet őssejtpótlóként, őssejtvédőként, őssejt fokozóként hirdetnek, erről sajnos nem áll rendelkezésünkre részletes infomáció. Nem ismertek olyan bizonyító erejű kutatások, amelyek igazolnák, hogy ennek a készítménynek az alkalmazása rákbetegség miatt operált/sugarazott/kemoterápiával kezelt betegeknél, akik jelenleg tumormentesek, gátolja vagy késlelteti egy daganatos betegség kiújulását.

Kapcsolódó cikkek:
Petefészekrák
Szűrővizsgálatok
Nőket veszélyeztető rákok
Gyógyszerfejlesztés: küzdelem az idővel
Kicsorbítható az éle Démoklész kardjának

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Nőgyógyászati műtét
Kemoterápia után lehetek-e terhes?
Petefészekrák kezelése
Petefészekrák és immunterápia
Petefészekrák

Top