Prosztata panaszok 28 évesen

Pár hete enyhe fájdalmat éreztem a prosztatám tájékán a biciklin ülve (de akkor is, ha hirtelen ültem le a székre), illetve észrevettem, hogy nagyon sokszor járok vizelni. Kezdetben nem tulajdonítottam ennek túl nagy jelentőséget.

Körülbelül egy hete úgy éreztem, hogy a sok WC-re járás mellett nem tudom rendesen kiüríteni a hólyagomat, most pedig enyhe fájdalmat is érzek vizeléskor, illetve szinte állandó szomjúságérzetem van (utóbbiról tudom, hogy a gyenge veseműködés tünete). A prosztatám továbbra is fáj, kipróbáltam, külső tapintásra is, főleg a bal oldala. Mióta „kipróbáltam”, határozottan jobban fáj, illetve olykor mintha a végbelem is fájna, illetve az alhasam is. A vizeletsugár intenzitásával kapcsolatban nem tapasztaltam eltérést, éjszaka sem kellett eddig még kijárnom.

Nagyon meg vagyok ijedve, hogy prosztatarákom is lehet. Urológusom nincs, mivel csak 28 éves vagyok. Ezért csak jövő hétre kaptam időpontot. Addig viszont semmilyen kezelést nem várhatok. A legrosszabb azonban a bizonytalanság, hogy esetleg rákom van, ezért is írtam szakembernek. Rosszabbodhatnak a következő 1 hétben a veseproblémáim, mire figyeljek?

Mégis milyen betegségre gondoljak a tüneteim alapján? Gyulladás, megnagyobbodás vagy daganat? Nagyon szépen kérem, írják meg, mire számítsak. Tudom, hogy így nem lehet biztosan megállapítani, de az esélyek érdekelnének.

A tünetek alapján nem lehet pontosan megírni, hogy milyen betegségre számítson, ehhez további vizsgálatok szükségesek, például vizeletvizsgálat, urológiai konzílium, esetleg hasi-kismedencei és/vagy prosztata ultrahang. Az állandó szomjúságérzés nem biztos, hogy vesebetegség tünete. Panaszaival esetleg felkeresheti háziorvosát is még az urológiai konzílium előtt, hiszen a tünetek értékelésében és az esetlegesen szükséges vizsgálatok elindításában ő is nyújthat segítséget.

Igen-igen csekély annak a valószínűsége, hogy prosztatarákja legyen 28 évesen, nagyobb valószínűséggel valamilyen gyulladásos eredet állhat panaszai hátterében, de ahogyan fentebb írtuk, ennek alátámasztására további vizsgálatok szükségesek.

Folyamatos információk és tapasztalatcsere lehetősége a Rákgyógyítás Facebook közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek:
Prosztatarák

Prosztatarák: életmentő kontrollvizsgálatok
Prosztatarák: az elhízás növeli a kockázatot
Prosztatarák: életet ment a szűrés és nem szégyen

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
PSA szint otthoni ellenőrzése
Prosztatarák tünetei, esélyek és diéta

Prosztatadaganat: jóindulatú vagy rosszindulatú?
Prosztata, MR vizsgálat
Prosztata: PSA és CT kép
Prosztatavizsgálat, PSA szint
Prosztatagyógyszer: nem kell tovább szedni?
Eredményre várva
Prosztatarák 39 évesen
Prosztatarák kezelése

Top