Prosztatarák kezelése

Prosztata daganatom van. Sokat olvasni alternatív gyógyítási módszerekről. Van-e Magyarországon olyan orvos vagy intézet, ahol ezzel foglalkoznak? Ha igen, akkor hol?

A prosztatarák kezelésében elsősorban a hormonkezelésnek (az androgén hormonok különféle úton történő gátlásának) van fontos szerepe, bizonyos esetekben a sugárkezelés indokolt, az áttétes betegség kezelésében pedig kemoterápiás készítmény is hozzáférhető.

A onkológiai terápia függ a betegség stádiumától. Ezeknek a kezeléseknek a kiegészítésére sok beteg fordul a komplementer medicinához (amelyet alternatív gyógyászatnak is neveznek), de ezeknek a módszereknek az alkalmazását inkább kiegészítő módon szokták a betegek alkalmazni (vagyis az onkológus által tanácsolt kezelés kiegészítésére, és nem alternatívájaként, vagyis helyettesítésére). Komplementer gyógyászattal sok természetgyógyászati rendelőben foglalkoznak, s vannak több orvost és módszert tömörítő intézetek és központok is. Oldalunkon azonban az onkológiai vonatkozásokról tudunk számot adni, a természetgyógyászattal kapcsolatos tájékoztatás meghaladja ennek a rovatnak a lehetőségeit.

Kapcsolódó cikkek:
Prosztatarák
Prosztatabajok
Prosztataszűrés

Top