Sarcoma a combban (jelige: 1 hónap)

1 hónapja derült ki, hogy a hugom balcombjában tenyérnyi sarcoma van.
Sebész prof. nem vállalta a műtétet, 1hete járunk kemoterápiára. Miért van az, hogy nem őszinték az orvosok?1978-ban született, hisz még oly fiatal. Van még remény? 3 hetente járunk be ambulánsan a kemoterápiára. „EPI” – ez van ráírva az infúziós üvegre. Fél óra alatt lecsepeg, utána menjen haza. Brutálisnak tartom: semmi megfigyelés.
Várható javulás?

Az ambuláns kemoterápiás kezelés után általános gyakorlat az, hogy csak akkor kell az intézetben maradni, amennyiben azt a beteg állapota indokolja. Alapesetben tehát nem tartják bent megfigyelésre a pácienseket.

Mivel nem ismerjük a beteg pontos kórelőzményét és leleteit, nem vállalkozhatunk arra, hogy prognózist állítsunk fel a betegség lefolyására vonatkozóan – ez még a pácienst ismerő kezelőorvos számára is kényes feladat. A részletes, kimerítő és kielégítő tájékoztatáshoz való hozzáférés ugyanakkor minden betegnek alapjoga. Ha úgy érzik, hogy nem lehetséges a jelenlegi kezelőorvossal megfelelő kapcsolatot kiépíteni, másodvéleményért egy másik onkológussal történő megbeszélést javasolhatjuk.

Top