Sok áttétes tüdőrák (jelige: AKARAT)

A papám tüdőrákban szenved, és már áttétet is adott a fejbe! A fejből el lett távolítva, majd sugárterápiát kapott és a fejében nincs is daganat. A tüdeje is meg lett műtve, viszont abból nem szedtek ki minden daganatot és ezért valószínű, hogy a májhoz is ez adott áttétet, de kemoterápiát még nem kapott!

A kemoterápiás kezeléssel meg lehet állítani ezt a folyamatot vagy más gyógyszerrel? Bármilyen nevet vagy készítményt elfogadunk, ilyenkor a pénz nem számít!

A koponyára adott sugárterápia célja, hogy csökkentse a daganat kiújulási esélyét az agyban. A kemoterápiás kezeléssel lassítani lehet a folyamatot, illetve az áttétes gócok méretét csökkenteni lehet. Sajnos egy idő után a daganatsejtek általában ellenállóvá válnak az alkalmazott gyógyszerre, ilyenkor, ha mód van rá, újabb fajta kemoterápiát indítanak az onkológusok.

Ebben a helyzetben a legtöbbet a citosztatikus szerektől lehet várni, az alkalmazott készítmény fajtáját, adagolását a kezelő orvosnak kell meghatározni, s ezek a társadalombiztosítás keretén belül hozzáférhetőek. Nem tudunk javasolni olyan készítményt, amelynek megvásárlásával a citosztatikus szereket helyettesíteni lehetne.

Kapcsolódó cikkek:
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
A tüdőrák kezelési lehetőségei
Májáttétek, a máj másodlagos rosszindulatú daganatai

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Áttétes tüdőrák esélyei
Tüdőrák, morfium
Tüdőrák és esélyek
Tüdőrák: hogyan tovább?
Tüdőrák kemoterápiája

Top