Szarkóma? Bizonytalan diagnózisok

Köszönöm szépen hogy válaszolt rá, igaz ezzel nem lettem „okosabb”. A helyzet az, hogy már 2 onkológiai intézménytől kértem szakvéleményt és több nőgyász vizsgált! Egyik szerint nem daganat van, hanem hegszövet, és egy Letrozole nevű hormongyógyszert kell szednem. Ellenben a másik nagy centrummal, szerintük meg nem hegszövet, hanem recidiva és szerintük műtét kellene, vagyis mivel ez a hüvelykcsonk végében található resict és nem lehetne hozzáférni sérülés nélkül, kemoterápia, mivel érterjedéssel lett megállapítva. Az első onkológiai intézmény szerint a sugár lett volna rá jó, de erre nem reagált. A másik szerint a kemó. Csak közben telik az idő, múlnak a hetek, hónapok!

Akkor olyan kérdésem lehetne, hogy Ön mit javasolna!?

Azért nem mindegy, hogy hegszövet vagy daganat, és hogy van rá kemoterápia, ami hatásos vagy nincs! Higgye el, hónapok óta olvasok utána és tudom, hogy egy ritka daganat, de nem egyértelmű itt sem a leírás, ahogyan teljesen más a szakvélemény is amit kaptam!

Azóta már 3. onkológiai véleményt kértem, ahol első „ránézésre” azt mondta a doktor, hogy ez nem hegszövet, ez daganat, és mivel a hólyag hátsó falával van összekapaszkodva (ami persze már úgy volt hónapok óta), csak hólyaggal együtt lehetne műteni. Aztán szövettant vett ebből és ennek az eredménye negatív, vagyis daganatos sejtet nem találtak a kenetben!

A CT 3 nap múlva lesz kész- De azért kíváncsi lennék az Ön véleményére, ha lenne kedves leírni, hogy Ön szerint, hogy legyek így nyugodtan, amikor 3 különböző szakvélemény van, s még 2 sem egyezik? Ha pedig negatív lett amit levettek, akkor miért nyilatkozta azt a prof. még az ispirációs anyag levétele előtt, hogy ez a drasztikus megoldás van talán!

Az a baj, hogy nem nézik meg az összes leleteimet, csak a zárót, amit mondok és szövettant, de ha valaki elolvasná, akkor megértené miért vagy kétségek között!

Próbálok keresgélni hasonló hölgyeket, de nem találtam még! De még egyszer írom: kérem, legyen kedves leírni Ön mit javasolna nekem! Akkor kinek higgyek?

Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolt rá eddig! Legyen kedves nekem megírni, hogy kihez forduljak vagy mit tegyek vagy valami mostani szaklapot, ami friss és van benne érdemleges. Hálás köszönettel szeretettel ölelem! Kihez forduljak, aki lelkiismeretesen átnézi a leleteimet és ad szakvéleményt?

A képalkotó leletek alapján nem mindig lehet egyértelműen eldönteni, hogy hegről vagy egy daganat kiújulásról van-e szó. A negatív citológiai vizsgálat sem zárja ki száz százalék biztonsággal, hogy daganat lenne az érintett területen.

Amint korábban írtuk, konkrét terápiás javaslat megfogalmazása, illetve szakvélemény adása meghaladja a lehetőségeinket, s túl van a kompetenciánkon. Nem tudunk komplett betegdokumentációt elemezni, s felülbírálni egyik vagy másik orvosi szakvéleményt. Szakorvost, intézményt nem áll módunkban ajánlani, sajnos abban sem tudunk segíteni, hogy hasonló problémával küzdő beteggel fel tudja venni a kapcsolatot: a hozzánk beérkező kérdések anonimak, akik esetleg megírják e-mail címüket, mi azokat sem tároljuk, hanem töröljük, s sajnos nem ismerünk olyan betegklubot, amely kifejezetten szarkómás betegek sorstársközösségeként működne. Őszintén sajnáljuk, hogy kérdésére érdemben nem tudtunk segítséget nyújtani az Ön számára, kérjük megértését fennálló korlátaink tekintetében.

Előzmény:
Low grade szarkóma

Top