Tartós fájdalom: torokfájás, állandó köhögés

Körülbelül 2 éve szinte állandósuló torokfájásom van (ez főként reggelente) és napszaktól függetlenül köhögök. Próbáltam megfigyelni, hogy kötődik-e valamihez a köhögés erőssége, illetve gyakorisága, de eddig nem találtam semmit. Voltam orvosnál egy éve. Tüdőgondozóban a vizsgálat után kaptam egy inhalátort, amivel salvus vizet kellett inhalálnom, ezt egy ideig csináltam is, de azután ez abbamaradt, igazán jelentős javulást nem tapasztaltam; elvileg porallergiám is van, a házi por nyilván elkerülhetetlen, de nálunk mindent megtesznek azért, hogy minél kevesebb legyen; illetve párologtatót is használtam egy darabig a száraz levegő miatt.

21 éves vagyok, egy-két évig dohányoztam tizenévesen. Nem rákra gyanakszom, csak annyi lenne a kérdésem, hogy érdemes-e visszamenni orvoshoz, vagy próbálkozzak megint az inhalálással?

Leveléből nem derül ki, hogy mikor volt az utolsó orvosi vizsgálat. Amennyiben ennek már több hónapja és panaszai változatlanul fennállnak, érdemes orvoshoz fordulnia egy esetleges kivizsgálás érdekében, bár a leírt panaszait, tüneteit akár a levelében említett porallergia is okozhatja.

Kapcsolódó cikkek:
A light cigi is erős méreg
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg
Dohányosok az onkológiákon
A dohányzás már nem „menő”

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Torokrák 21 évesen a dohányzás miatt?
Dohányzás, szúró torok

Fulladó 15 éves dohányos

Gégerák 17 évesen?
Lehet 15 évesen torokrákom?
18 évesen gégerák?
Torokrák lehetséges 17 évesen?
A rák felé 16 évesen
Fertőző torokrák?
Gégerák 18 évesen?
Pukli a torokban
Halálos cigaretta

Top