Több áttétes mellrák (jelige: fontos)

A nővérem (38) daganatos beteg. Rosszindulatú daganata van. Először a mellében volt, de már a gerincvelőben és az agyvelőben is benne van! Már kapja a kemoterápiát és a gerincinjekciót. Eddigi kezelések során nem volt semilyen mellékhatás, de a legutóbbi kemoterápia alkalmával hatalmas piros foltok jelentek meg a testén és az arcán. Ez összefügghet azzal, hogy előző nap kapta a gerincinjekciót?

Van esélye a gyógyulásra? Ezeken a kezeléseken kívül van még valami más módszer?

A kezelés másnapján jelentkező piros foltok lehetnek allergia jelei, de okozhatja más is. Ha allergiáról van szó, összefügghet az előző napi kezeléssel, de lehet tőle független is (például valamilyen étel kapcsán azonos időben, de okilag nem összefüggően jelentkező ételallergia). A piros foltokat érdemes megmutatni a kezelőorvosnak, aki az alkalmazott terápiát is részletesebben ismerve tud Önöknek választ adni a feltett kérdésre.

Levele alapján a daganatos betegség több helyen szétterjedt a szervezetben. Ekkor a kemoterápia optimális esetben a sejtek osztódását képes lassítani, de általában a betegség teljes eltüntetésére nem, vagy csak nagyon ritkán képes. 

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák
Agydaganatok
Csontáttétek a daganatos betegségben
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Áttétes emlőrákban is sorvasztják az ereket
A HER2-pozitív emlőrák és célzott kezelése
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Emlőrák, csontáttétek, konzílium
Emlőrák következtében csontáttétek
Áttétek a gerincen
Mellrák és tumormarkerek
Mellműtét után 9 hónappal
Mellműtét utáni CEA értékek
Aggasztó laborleletek mellrákműtét után

Top