Torokfájás és félelmek (jelige: aaaaaa)

Öt hónapja fáj a torkom a „volt mandulám” helyén. Még nem mutattak ki rákot, de én már nem tudom, hogy mit vizsgáljanak még meg. Voltam nyaki gerinc nativ CT-n, mely negatív. Voltam pajzsmirigy UH és nyaki lágyrészek UH vizsgálaton, negatív. Fül-orr-gégészeten, ahol megvizsgált az orvos, és megállapította, hogy ép torok és gége. Vérvizsgálat is volt, semmi kórosat nem mutatott. Gyomortükrözésen is voltam, ahol megállapították, hogy relkeszizomsérvem van és a nyelőcsőre Controloc-ot szedek már 5 hónapja. De ha nyelek, úgy érzem néha, mintha kattogna a torkom, és rendszertelenül, de fáj. Nem dohányzom és nem iszom alkoholt.

Az lenne a kérdésem, hogy ezek a vizsgálatok már kimutatták volna a rákos betegség legkisebb jelét is? Hová menjek még kivizsgálásra?

Valóban sok vizsgálaton átesett az elmúlt hónapokban, ezek nagy valószínűséggel kimutattták volna, ha valamilyen daganatos folyamat kezdődött volna. Természetesen semmilyen vizsgálat, még a PET CT sem tud kimutatni néhány tíz, száz vagy ezer sejtből álló daganatsejt-csoportot.

Fontos és jó hír, hogy nem dohányzik és nem fogyaszt alkoholt, mert a fej-nyaki régió daganatainak kockázati tényezői között ezek az élvezeti szerek jelentős szerepet töltenek be.

Amennyiben a panaszai nem szűnnek, kontroll fül-orr-gégészeti vizsgálat, és – a szakorvos döntése alapján – esetleg kontroll UH szóba jöhet néhány hónappal a korábbi UH vizsgálatok után.

Top