Tüdőműtét következményei

Édesanyámat műteni fogják tüdődaganattal, amit a tüdejének jobb alsó lebenyében találtak (3 db.-t). Ez hány napot fog igénybevenni a kórházban? Utána kell-e rehabilitációra mennie, kell-e sugárkezelésre mennie? Le fogják-e százalékolni?

Azt, hogy a műtéttel kapcsolatos kórházi benntartózkodás hány napot vesz igénybe, előre nehéz megmondani. Szövődménymentes esetben átlagosan 10 nap a benttartózkodási idő a műtétet követően.

Attól függően, hogy az operáció során és az azt követő szövettani viszgálat után mit találnak, dönti el, hogy a továbbiakban az édesanyjának milyen onkológiai kezelésre (kemoterápia, sugárkezelés, stb.) van szüksége.

Leveléből nem derül ki, hogy az alsó lebenyben lévő daganat tüdőrák vagy valamilyen más, esetleg korábbi rosszindulatú daganatnak az áttéte. Pontosabbat erről is a szövettani vizsgálat mondhat, akár a műtét előtti szövettan, akár a műtét során eltávolított anyag szövettani feldolgozása.

Előreláthatóan tartósabb táppénzre szükség lesz, a rokkantosítás szükségességéről a fentiek ismeretében dönt egy bizottság, amelynek feladata a munkaképesség elbírálásása.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugárterápia a tumorok ellen
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget
Egyes tüdődaganatokban is hatásos az érgátlás
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Amikor második otthonná válik a kórház…

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Tüdőműtét és kemoterápia
Súlyos tüdőrák kilátásai
Reménytelen tüdőrák?
Tüdőrák mint derült égből villámcsapás
Tüdőrák, végstádium
Foltok a tüdőkön
Tüdőrák, kézfájdalom
Tüdőrák kemoterápiája
Áttétes tüdőrák, IV stádium
Élettoldás kemoterápiával
Tüdőrák célzott kezelés

Top