Tüdőrák gyógyszere

Édesapámnál tüdőrákot diagnosztizáltak, a felső lebenyben egy 1,1 cm átmérőjűt. Nem tudom, ez most kicsinek vagy nagynak számít? Elvileg nincs átétt eddig. Culevit készítményt szedi, mi a véleményük róla? Nem túl sok információ áll rendelkezésemre. 4 kemoterápián esett át. Ha kis tumornak számít, akkor hamarabb elképzelhető áttétes daganat? Már édesanyám eltemettem. Neki agytumora volt, csontbéli áttéttel.

Egy 1,1 cm-es tüdődaganat kicsinek minősül, ezért – ha valóban nincs áttét – a sebészek ennek eltávolítására szoktak törekedni, ezzel igyekezve daganatmentessé operálni a szervezetet. A betegség pontos kiterjedtségét és stádiumát az édesapja kezelőorvosával folytatott beszélgetés tisztázhatja.

Az, hogy kicsi egy daganat, rendszerint jó esélyt ad arra, hogy időben sikerüljön eltávolítani, még mielőtt áttétet adna. A tüdőrák esetében ettől teljesen független az, hogy a „kissejtes” tüdőrákokat megkülönböztetjük a „nem kissejtes” tüdőráktól. Ez a különbségtétel nem a daganat milliméterben vagy centiméterben kifejezhető méretét jelöli, hanem annak szövettani szerkezetére utal, azaz – leegyszerűsítve – azt jelzi, hogy maguk a sejtek, amelyek az adott tumort alkotják, kisebbek vagy nagyobbak. Bármekkora daganatot is fedezzenek fel a tüdőben, azt mindig a szövettani vizsgálat derítheti ki, hogy adott tumor a kissejtes vagy a nem kissejtes kategóriába tartozik-e. Ez azért fontos, mert nemcsak a daganat konkrét mérete, hanem a szövettani felépítése is meghatározza a kezelési módot, a – ritkábban előforduló – kissejtes tüdődaganatok ugyanis agresszívebben terjednek mint a nem kissejtes tüdőrák.

Az Ön által kérdezett készítménnyel összefüggésben csak azt válaszolhatjuk mint minden más, kereskedelmi forgalomban kapható, gyógyszernek nem minősülő készítményről: érdemben nem tudunk állást foglalni. Részletes indoklásunkat honlapunkon megtalálja.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdőrák
Daganatok jellemzői, stádiumváltozások
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Egyes tüdődaganatokban is hatásos az érgátlás
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Alternatív kezelések: miért nem foglalunk állást?

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Újra növekszik a daganat?
Áttétes tüdőrák, állandó hányás
Csontáttétes tüdőrák
Tüdőrákban időt nyerni
Áttétes tüdőrák panaszai
Tüdőrák és magatartászavar
Tüdőműtét és kemoterápia
Súlyos tüdőrák kilátásai
Reménytelen tüdőrák?
Áttétes tüdőrák, IV stádium
Élettoldás kemoterápiával
Tüdőrák célzott kezelés
Tüdőrák, kemoterápia és halál
Csontáttétek ellátása
Elkeseredett tüdőrákos nő

Top