Tumormarker 21 évesen

Előző levelemben írtam, hogy a CA19-9 es tumormarkerem a megengedettnél magasabb volt, most rá egy hónapra ismét ugyanaz az eredmény.

Azóta voltam hasi ultrahangon, ott nem találtak semmit, illetve idézem:a lép nem nagyobb, kp. harmadában 2,5 cm-es septalt cysta van, a hasnyálmirigy, eperendszer, máj, vesék, kismedence UH eltérés nélkül. Köldök magasságában jo.-on colon asc vonalában, közvetlenül a hasfal alatt 10-szer 7 mm-es echoszegény képlet van.

Hát az utolsó mondatból semmit nem értek. A kérdésem az lenne, hogy ez okozhatja a tumormarker megugrást? Az orvosom vastagbéltükrözésre akar küldeni, de én nem rajongok az ötletért.

Ön szerint szükséges lenne? Én nem érzem magam betegnek.

A lelet utolsó mondata azt jelenti, hogy jobb oldalon, a felszálló vastagbél vonalában látnak egy képletet, amiről az ultrahangvizsgálat nem tudott bővebb felvilágosítást adni. Mivel közel van a bélhez, orvosa szeretné kizárni, hogy nincs-e olyan bélbetegség a vastagbél jobb oldalán, amely összefügghet ezzel az eltérésssel. Az jó helyzetet jelent, hogy nem érzi magát betegnek, de az ultrahangvizsgálaton látott kicsiny képlet és a megemelkedett CA-19-9 érték alaposabb kivizsgálást indokol.

Kapcsolódó cikkek:
Vastag- és végbélszűrés
A béltükrözés
Miként kell felkészülni a béltükrözésre?
Béltükrözés: a gyógyítás alapja a diagnózis
Elkerülhető a végzetes vastag- és végbélrák
GIST: a gyomor- és bélrendszer daganata
Vastag- és végbélrák
Testvérpár a kórteremben

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Bélrák kockázata
Vastagbélrák a családban
Bélrákok kockázata

Top