Vizelettartás helyreállítása (jelige: csilla43)

43 évesen Wertheim műtéten estem át. Utána szembesültem az igazi következményekkel. A vizelettartási problémákra gondolok. Azt hittem, ha itthon leszek, jobb lesz. De nem, ez egyre rosszabb! Nem merek inni, kimenni a lakásból. Nincs erre valami megoldás? Helyreállító műtét, ami legalább az ingert visszaadja. Így élni sem lehet. 3 óránként járok WC-re, haspréssel sikerül a hólyagot kiüríteni, de ez is nehéz. Az idegsebészetben annyi mindent meg tudnak oldani (levágott végtagok újra éreznek stb.), egy ilyen műtét után semmi megoldás nincs?

A Wertheim műtét több mint egyszerű méheltávolítás. Az ilyen műtét során  eltávolítják a méhet, mindkét oldali petefészket, petevezetéket, a hüvely felső harmadát, s a kismedencében lévő nyirokcsomókat is. Minderre annak érdekében kerül sor, hogy a női nemi szervek területén, vagyis a kismedencében eltávolítsák azokat a szerveket, amelyeket megtámadhat(ott) a rosszindulatú betegség, ami miatt a műtétre sor került.

A kiterjedt kismedencei műtét Önnél hólyag-beidegzési zavart okozott. Ez egyes esetekben több hónap után önmagától is mérséklődhet, bizonyos esetben viszont olyan idegkárosodás okozza, amely miatt nem várható jelentős javulás.

Az Önt operáló nőgyógyásztól tájékozódhat, hogy az eset pontos ismeretében ő mit gondol, várható-e javulás, illetve tud-e valamit javasolni az Ön panaszaira.

Kapcsolódó cikkek:
Petefészekrák
Méhtestrák
Nőket veszélyeztető rákok
Sugár- és kemoterápia: a félelmetes kezelések
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Nem lemondani a mindennapi örömökről

Korábbi kérdések és válaszok a témában:
Egészség Wertheim műtét után
Petefészekműtét, egészségőrzés
Nőgyógyászati műtét
Kemoterápia után lehetek-e terhes?
Petefészekrák kezelése
Petefészekrák és immunterápia
Petefészekrák

Top