Xeloda, gének és lázterápia (jelige: tudorka)

A Xeloda gyógyszert törzskönyvezték-e már Magyarországon? Milyen mellékhatásai vannak? Okozhat-e szívritmuszavart? Komoly genetikai vizsgálat mikor lesz itthon (vastagbélrák)? Alkalmaznak-e valamelyik hazai klinikán lázterápiát? Válaszát nagyon köszönöm.

A Xelodát törzskönyvezték Magyarországon az emlőrák és vastagbélrák bizonyos fajtáinak és stádiumainak kezelésére.  A készítmény mellékhatásait a gyógyszert szedő betegnek és orvosának kell megbeszélnie.
 
A genetikai vizsgálatok világszerte az onkológiai gyorsan fejlődő területét képviselik, amely mellé igyekszik felzárkózni a tanácsadás is, illetve annak meghatározása, hogy milyen megelőző beavatkozást (pl. a teljes vastagbél műtéti eltávolítását)  igényli az, ha olyan tényre derül fény, amely nagy valószínűséggel rosszindulatú betegség későbbi életkorban való kifejlődését valószínűsíti. Magyarországon is van lehetőség genetikai vizsgálatokra, „komoly” vizsgálatokra is.
 
„Lázterápiát” Magyarországon a kórházakban, onkológiai osztályokon nem alkalmaznak, (ha arra a beavatkozásra gondol, amelyet például dél-amerikai ún. „láz-klinikákon” alkalmaznak). Helyi hőterápiás beavatkozásra több kórházban van lehetőség, teljestest-hőterápia klinikai vizsgálat (kipróbálás) formájában információink szerint egy kórházban érhető el.

Top