Záróizom ingerület (jelige: robodri)

2006. 10. 31-én intersphinctericus rectum resectiot végeztek, colonalis anastomosissal. 2007. 02. 02-án analis prolapsus miatt correctios műtétet végeztek. Problémám a következő: 4 hónap után sem tudom a székletet szabályozni: bár a megmaradt külső záróizom működőképes, de az ingert nem érzem még.

Kérdésem az volna: életem végéig pelenkát kell-e hordanom, vagy idővel kialakul az inger érzékelése? Két-három naponta a végbél kitüremkedik és csípős fájdalmat okoz. Miért történik ez? Sajnos az elérhető szakirodalomban nem találtam kielégítő választ. Kérem Önöket, próbáljanak érthető magyarázattal szolgálni.

A végbél záróizmának működése sok esetben speciális gyakorlatokkal javítható, idővel a beidegződés is javulhat. Nem szeretnénk azonban Önben olyan reményt táplálni, ami nem kellően megalapozott.

A kérdése egy igen speciális problémát vet fel, amire ezen a fórumon nem tudunk megfelelő részletességgel válaszolni. A konkrét állapot és előzmények ismeretében a sebészi beavatkozást végző orvosa tud részletes felvilágosítást adni. Ha ez nem lenne kielégítő Önnek, szívesen adunk útbaigazítást, hogy hová fordulhat speciális tanácsadásért. Ehhez azonban ismernünk kellene a lakhelyét.

Top