Köszöntjük az ápolókat, asszisztenseket, szakdolgozókat!

Ápolók nélkül ellehetetlenülne a gyógyítás: köszönjük minden ápolónak, szakdolgozónak, asszisztensnek, aki az onkológiákon vagy a társosztályokon dolgozik a daganatos betegekért! Február 19-én van a Magyar Ápolók Napja.

Az 1848-49-es szabadságharc tábori kórházainak főápolónőjeként dolgozó, az első katonakórházakat megszervező, a sebesült katonák ápolására a világ figyelmét felhívó Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, február 19-ét 2014-ben nyilvánította az Országgyűlés a Magyar Ápolók Napjává. Ez ugyanakkor nem munkaszüneti nap az ápolók számára, ezen a napon és éjszakán is ott vannak a betegek mellett a szakrendelőkben, kórházakban, klinikákon. Ne csak ezen az ünnepnapon, hanem a szürke hétköznapokon is gondoljunk rájuk megbecsüléssel.

Miközben az ápolók a betegek egészségéért dolgoznak, kívánjuk, hogy eközben a saját maguk egészségére is oda tudjanak figyelni, vegyenek részt a rákszűréseken, legyen lehetőségük testileg és lelkileg feltöltődni. Az ápolók egészségének megőrzése a saját családjaik mellett minden betegnek, betegségben érintett családnak, s mivel előbb-utóbb minden család érintett valamely betegségben, a társadalomnak is közös érdeke.

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top