Kulturális sírkert-sétára invitál a Gyógyulj Velünk Egyesület

Mindenszentek ünnepéhez kapcsolódva vezetett kulturális sétát szervez a fővárosi Fiumei úti Sírkertbe (régi nevén Kerepesi temető) a Gyógyulj Velünk Egyesület.

A november 4-i másfél-két órás séta során olyan költők, írók, művészek és államférfiak sírját keresik fel mint Ady Endre, Jókai Mór, Arany János, Erkel Ferenc vagy Antall József. A séta különlegessége, hogy belülről is meglátogatható lesz a három nagy mauzóleum (Batthyány, Deák, Kossuth).
A sírkert a 19. század közepén Pest köztemetőjeként nyílt meg, majd a század végére Magyarország legrangosabb kegyeleti helyévé vált. A gazdag növény- és állatvilágáról is ismert, arborétumnak is beillő nagy temetőkert 56 hektáron terül el. Itt nyugszanak legnagyobb számban a magyar történelem és kultúra nagyjai, a síremlékek jelentős része művészettörténeti érték, híres építészek, szobrászok alkotása.

Találkozó: 2021. november 4-én 9.45-kor a budapesti Keleti pályaudvar épülete előtt.

A programra minden egyesületi tagot szeretettel várnak! A részvételi szándék november 2-án 9 óráig jelezhető Tas Mártánál: 30/922-7797, info@gyve.hu.

Top