Labirintust építenek a daganatos betegeknek

A rákbetegek sokszor érzik magukat útvesztőben az egészségügyben. Most mintegy 10 tonna követ mozgatnak meg azért, hogy a daganatos betegek számára egy valódi labirintust is kialakítsanak.

2016. október 15-én szombaton reggel 10 órától Budapesten, a Szent László Kórház területén (IX. kerület, Albert Flórián út 5-7.) a Tűzmadár Alapítvány szervezésében, a Városi Jógi támogatásával egy meditációs labirintus építésére vállalkoznak, amelyet a daganatos betegek pszichoszociális rehabilitációja részeként tudnak hasznosítani.

Amint a szervezők emlékeztetnek, már tavaly is épült hasonló labirintus, de most grandiózusabb és hosszú távon elérhető meditációs teret szeretnénk létrehozni, amelyet az alapítvány munkaeszközként is tud majd használni, például sétáló és életút meditációkhoz, pszichológiai tréningekhez.

Az építés során mintegy 10 tonna követ mozgatnak meg és ásnak be a földbe, viszont a kialakításban van játékosság, finomság és művészet is. A kész labirintus végül fenyőkéreg zúzalékkal lesz feltöltve, és a díszítésről sem feledkeznek meg.

2016. október 16-án, vasárnap délután 15 órától pedig avatási ünnepséget rendeznek, ahol először díszítik a teret, majd hivatalosan is átadják azt a Tűzmadár Alapítványnak. Az építéshez, s az átadáshoz is bátran lehet csatlakozni.

A daganatos betegek onkológián túli segítését felvállaló, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai centrumának részeként működő, de intézménytől függetlenül az egész országból betegeket fogadó Tűzmadár Házról és programjairól itt olvashatnak részleteket.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top