Lakossági fórum: immunterápia és alternatív módszerek

Nemcsak az emlődaganatokra, hanem a daganatgyógyításra, az immunterápiákra, az alternatív módszerek veszélyeire is fókuszáló, onkológiai szakemberek részvételével zajló lakossági fórumra várták az érdeklődőket Szegeden.

A nyílt program a városban zajló háromnapos tudományos program, a Szegedi Emlőrák Szimpózium része volt. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Onkoterápiás Klinikájának szakmai vezetésével 2005 óta kétévente szervezik meg a Szegedi Emlőrák Szimpóziumot. A rendezvény célja, hogy az emlőrákkal foglalkozó szakemberek megismerjék egymás problémáit, szempontjait, közösen kifejlesztett módszereket alkalmazzanak, innovatív új eljárásokat vezessenek be. E hagyományokat folytatták szeptemberben az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK). A programban szerepelt workshop, tudományos előadás, gyógyszergyári bemutató, kiállítás, illetve most először szakdolgozói fórum is.

A VII. SZESZ nyitó napján lakossági fórumot tartottak: a laikus érdeklődők számára onkológiai szakemberek ismertették a daganatgyógyítás időszerű problémaköreit, ezúttal az immunterápiára és a „csodaszerekre,” az alternatív terápiára fókuszálva dr. Bíró Krisztina onkológus és dr. Oláh Judit bőrgyógyász-onkológus részvételével.

A programról a Szeged Televízió is beszámolt, a tudósítás ide kattintva érhető el.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top