Legyőzték a rákot, nyertek az olimpián a gyerekek

Varsóban rendezték meg 2010. július 16-18. között az Onko-Olimpiai Játékokat. A 6 és 18 év közötti, rákból gyógyult vagy gyógyulófélben lévő versenyzők korcsoportonként futás, távolugrás, súlylökés, úszás, labdarúgás és asztalitenisz sportágakban vehettek részt a versenyeken. Magyarországot 12 versenyző képviselte, s ők hozták el a legtöbb érmet.

A III. Onko-Olimpián, az erős nemzetközi mezőnyben elsöprő magyar siker született, Magyarország csapata nyerte a legtöbb aranyérmet és összesítésben is mi hoztuk el a legtöbb érmet: hat arany, négy ezüst és négy bronz szerepelt a tabellán.

Amint azt a hazai gyerekeket felkészítő Gyermekrák Alapítvány hírül adta, a rendezvényen megjelentek a lengyel politikai élet vezető személyiségei, a lengyel államfő felesége, Varsó főpolgármestere, a lengyel sportminiszter, továbbá a résztvevő országok nagykövetei, akik anyanyelvükön köszöntötték a részvevő csapatokat.

Az olimpiai lánggal a 2010. évi téli olimpiai játékok bronzérmes gyorskorcsolyázónője futott be a stadionba, aki a fáklyát egy nyolcéves, rákbeteg kislánnyal együtt gyújtotta meg. A 270 versenyző a kánikula ellenére emberfeletti győzni akarásról tett tanúbizonyságot. Ugyanakkor nem minden esetben a győzelem volt a fontos, hiszen a legnagyobb ellenfelet, a rákot már valamennyien legyőzték.

A versenyzők részvételükkel, küzdeni akarásukkal és sikereikkel bebizonyították a jelenleg is kezelés alatt álló, kórházban fekvő sorstársaiknak, hogy akaraterővel, összefogással, csapatmunkával le lehet győzni a gyilkos kórt.

Kapcsolódó cikkek:
Gyerekeket fenyegető tumorok
Gyermekkori leukémia: genetika és orvoslás
Polcz Alaine és a rákbeteg gyerekek
Haldokló gyerekeket szolgálnak

Top