Meg lehet tanulni együtt élni a rákkal?

A Tűzmadár Alapítvány szervezésében egy 5 napos, bentlakásos, ingyenes tábort hirdetnek májusra a rákbetegeknek. A résztvevők hallhatnak a rák kezeléséről, a terápiás mellékhatások csökkentéséről, megtanulhatnak stresszkezelő módszereket, szó lesz az optimális táplálkozásról és étrendről, az érzelmek feldolgozásáról, az életmódváltás alternatíváiról, megismerhetik a mozgásterápia előnyeit és elsajátíthatnak „öngyógyító” technikákat is.

A lehetőséget elsősorban a rákkal a közelmúltban szembesült, illetve az onkológiai kezelések elején járó betegeknek ajánlják, akik számára a részvétel – egy pályázati támogatásnak köszönhetően – ingyenes: mind a programok, mind az ellátás költségeit a Tűzmadár Alapítvány állja.

A május 11-én kezdődő ötnapos együttlétnek a nagykovácsi Kastély Panzió ad otthont. Miután a létszám korlátozott, egyelőre 14 beteget tudnak fogadni, a később jelentkezők számára várólistát nyitnak, s egy következő táborban igyekeznek számukra részvételi lehetőséget biztosítani.

A programot Rohánszky Magda, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkopszichológusa vezeti, ám a résztvevők onkológus szakorvossal, mozgásterapeutával, dietetikussal és gyógytornásszal egyaránt konzultálhatnak. Jelentkezni és a táborról bővebb felvilágosítást kapni hétköznaponként a (30) 930-31-49-es telefonszámon vagy a totaginak@gmail.com címen lehet.

Kapcsolódó cikkek:
Nem tudják a rákbetegek mi vár rájuk
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Nem lemondani a mindennapi örömökről

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top