Megkerülték a Földet a prosztatarákos betegekért

A mozgás életkilátásokat és életminőséget javító szerepére hívták fel a figyelmet a 10 Ezer Lépés Program keretében megrendezett „45 nap alatt a Föld körül” országos kilométergyűjtő akció keretében.

A Magyar Rákellenes Liga és a Gyógyulj Velünk Egyesület a 10 Ezer Lépés Program keretében országos kihívással igyekezett mozgásra ösztönözni a prosztatarákkal élő férfiakat és mindazokat, akik fontosnak tartják a rákszűrésekre való felhívást. A rendszeres testmozgás nemcsak a megelőzést segítheti, hanem javíthatja a már daganatos betegséggel élők életkilátásait, életminőségét, enyhítheti a kezelések okozta mellékhatásokat is. A 2022. szeptember 30-án meghirdetett, november 14-ig tartó „45 nap alatt a Föld körül” kihívással arra biztattak mindenkit, hogy minden nap legalább 30 percet mozogjon, majd adjon hírt erről, jó példával másokat is ösztönözzön a mozgásra. Az összefogás eredményességét megjelenítve igyekeztek minél több kilométert összegyűjteni és ezzel képzeletben megkerülni a Földet Magyarország szélességi fokán, amit 30 ezer kilométeres távra becsültek.

Az eredmények:

  • Feltöltött kilométerek: 55897 km
  • Feltöltések száma: 632
  • Mozgásformák: 32 különböző mozgásformában töltöttek fel kilométereket: aerobic, bowling, csapattánc, evezés, futás, fűnyírás, gereblyézés, görkorcsolya, gyaloglás, jégkorong, jóga, kerékpár, kerti munka, köredzés, lépcsőmászás-gép, nordic walking, roller,séta, spinning, sup, súlyemelés, sziklamászás/hegymászás, tae bo, tai chi, tánc, tánc-buli, tenisz, testgyakorlatok, torna, túrázás, úszás, vízi aerobic
  • Beérkezett fotók száma: 530
  • Beérkezett motiváló szöveges üzenetek: 375
  • Települések, helyszínek, útvonalak, ahol a feltöltők mozogtak: 190
  • Országok, ahonnan csatlakoztak: 15 ország (Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Csehország, Franciaország, Horvátország, Írország, Magyarország, Nagy-Britannia, Olaszország, Románia, Svájc, Szlovákia)

A feltöltött fotók és üzenetek elérhetők a Gyógyulj Velünk Egyesület Facebook albumában is, ide kattintva. A kezdeményezés záróeseményének online közvetítése – neves szaktekintélyek előadásaival – pedig a Magyar Rákellenes Liga oldalán, ide kattintva érhető el.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top