Mellrák: összetartó közösségbe várják a sorstársakat

Sok térségbeli daganatos betegnek segített már a Rák Ellen Együtt-Egymásért Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület abban, hogy ne érezze elveszettnek magát az onkológiai kezelések közepette. Év végi találkozójukon a mellrákos sorstársakat összefogó Mamma Klub résztvevői gyűltek össze Szolnokon.

Furcsa Józsefné– Figyelemfelhívó, ismeretterjesztő programokat szervezünk, ám ami ennél is fontosabb: a betegeinknek és családjaiknak a mindennapjait is segíteni tudjuk – jelentette ki Furcsa Józsefné egyesületvezető az év végi találkozó kapcsán. A részletekről elmondta: életvezetési tanácsokat, a gyógyítással, segédeszközökkel összefüggő praktikus információkat éppúgy át tudnak adni, ahogyan segítenek a hivatali ügyintézésben is, ha valaki például anyagilag nehéz helyzetbe kerül, és emiatt segélyre szorul. A tagok nyitottan fogadják az új betegtársakat is, testileg és lelkileg is támogatják egymást, valamint az érintett családokat.

– A műtétem után szereztem tudomást a klubról, itt őszintén megbeszélhetjük egymással kinek milyen gondja van – fogalmazott Székely Bertalanné. – Amikor megkaptam a betegséget, akkor itt kaptam segítséget, biztatást, ennek is köszönhető, hogy nem voltam magam alatt – jelentette ki Ecseki Lászlóné, majd hozzátette: a klub nemcsak a betegségről szól, hanem jó hangulatú társasági programokat is rendszeresen szerveznek.

A Szolnok TV tudósítása itt nézhető meg.

Kapcsolódó cikkek:
Meg akartak gyógyulni a rákból, sikerült is nekik
Erőt ad a bajban a közös küzdelem
Bangó Margit és az emlőrák: énekek a kórházi ágyon
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm

Top