Mellrákműtét fél órával szülés után

Terhessége alatt derült ki az emlőrákja, ezért kemoterápiákat kapott, majd gyermeke megszületését követően rögtön megműtötték.

Az orvosok csak így tudták megmenteni egy nő életét, akiről a terhessége 20. hetében derült ki: rákja van.
„Teljesen összetörtem, amikor az orvos közölte velem a diagnózist” – emlékszik vissza a 40 éves brit asszony, Sarah Williams arra a napra, amikor teljesen megváltozott az élete. „Csak arra tudtam gondolni, hogy ez nem lehet igaz. Hogy ez nem velem történik, hiszen várandós vagyok, és ott a kislányom, akit látnom kell felnőni” – teszi hozzá.

Az asszony elárulta azt is, hogy beletelt néhány hétbe, mire a negatív gondolatokat sikerült elnyomnia magában, és végre tudott a gyógyulásra koncentrálni. Orvosai igyekeztek olyan kezelési programot összeállítani, ami elég agresszív ahhoz, hogy felvegye a harcot a rák ellen, de nem árt a méhében fejlődő babának.

„Már az elején tudtam, hogy ötször kapok majd kemoterápiás kezelést. Bevallom őszintén, nagyon féltem. És nem csak amiatt, hogyan reagál majd rá a szervezetem, hanem a bennem fejlődő kis élet miatt is. Nem szerettem volna, ha bármi baja esik” – vallotta be a brit Daily Mirror című lapnak. Sarah második gyermeke, a kis Joshua ezek után programozott császármetszéssel született, teljesen egészségesen.

Édesanyja azonban nem örülhetett még gyermekének, nem sokkal – egész pontosan fél órával – a császármetszés után újabb műtétre vitték, ahol dupla masztektómiát hajtottak rajta végre. Erre azért volt szükség, hogy megakadályozzák a testében a rák terjedését.

Sarah elárulta azt is, a rák érzése szerint a terhességével egy időben kezdődött fejlődni, előtte ugyanis soha nem érezte gyengének vagy betegnek magát. „Már tudtam, hogy terhes vagyok a kisfiammal, amikor azt vettem észre, hogy az egyik mellem valahogy megváltozott. Bár nem gondoltam arra, hogy baj lehet, úgy éreztem, jobb ha megmutatom az orvosnak” – számolt be a történetről a Daily Mirror nyomán a Hír24 portál.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top