Mieloma multiplex: minden, ami aktuális a betegségről

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és az International Myeloma Foundation (IMF) első alkalommal szervez közös Mieloma Információs Napot 2016. március 19-én Budapesten.

Amint arról Kéri Ibolya, a MOHA elnöke a Rákgyógyítás.hu portált tájékoztatta, az orvos-beteg találkozó célja, hogy az érintettek naprakész információt kapjanak a mieloma multiplex korszerű kezelési lehetőségeiről, az innovatív terápiákról. Az előadó dr. Rafat Abonour, az IMF által delegált amerikai mielóma-szakértő, akinek előadását dr. Mikala Gábor, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályának részlegvezető főorvosa fordítja magyar nyelvre és egészíti ki a hazai sajátosságokkal.

Dr. Nagy Zsolt, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika Hematológiai Osztályának adjunktusa a mielomás betegek fájdalomcsillapításának sajátosságairól, dr. Bidló Judit, az OEP Ártámogatási Főosztályának vezetője az új mieloma-terápiák finanszírozásának lehetőségeiről, dr. Riskó Ágnes onkopszichológus pedig a betegek gondozását, ápolását végző hozzátartozók lelki egészségvédelmének fontosságáról tart előadást. A programot Magyar Ágnes példaértékű történetével zárják, amely a szervezők reményei szerint erőt ad a betegséggel küzdő érintetteknek.

Az előadások után – az időjárástól függően – figyelemfelhívó sétára indulnak a résztvevők a Városliget széléhez, majd ott felengedik a mielomás betegség elleni küzdelmet szimbolizáló vörös léggömböket.

Időpont: 2016. március 19. szombat, 10-15 óra
Helyszín: Moha Ház, 1143 Budapest, Gizella út 42-44.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat a (0620) 439-8645 telefonszámon vagy a moha@onkohemat.hu e-mail címen várják.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top