Miskolc: mozgásprogram prosztatarákkal élőknek

Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, ezért 10 Ezer Lépés Program néven országos mozgásprogramot szerveznek számukra.

A Magyar Rákellenes Liga minden érintettet és érdeklődőt vár soron következő, A rendszeres testmozgás hatása a prosztatarákkal élő férfiak életkilátásaira című rendezvényére.

A program helyszíne és időpontja: Miskolc, Kaffka Margit Könyvtár (3529 Miskolc, Park u. 8.), 2017. november 9. 14.00 óra

A rendezvény részletes programja ide kattintva érhető el.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint az egészség megőrzéséhez legalább napi 10 ezer lépésnyi mozgásra van szükség, ez adta az ötletet, hogy „10
Ezer Lépés Program” néven induljon el egy országos kezdeményezés, amely keretében minél több prosztatarákos férfit bevonnak különféle mozgásprogramokba. A Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Rákellenes Liga prosztatabetegeket hív fővárosi és vidéki ingyenes gyógytorna oktatásra. A szakmai program részeként gyógytornászok számára is továbbképzést szerveznek, hogy minél több szakembert felkészítsenek a daganatos betegek fizioterápiás segítésére. A programnak része az urológus és az onkológus szakorvosok szemléletformálása is, hogy betegeiket a kezelőorvosok is folyamatosan ösztönözzék arra, vegyék fel a kapcsolatot gyógytornásszal, a tudatos fizikai aktivitást tegyék a mindennapjaik szerves részévé.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top