Mit egyen a rákbeteg?

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) tudományos kongresszusához kapcsolódva szervezik meg 2008. november 4-én Budapesten a Daganatos Betegek Napját, amelyen sok praktikus tanács is elhangzik majd, amely a rákbetegséggel élők mindennapjait könnyebbé teheti.

A találkozót, amelyre az egész országból több száz résztvevőt várnak Szántó András, az MKOT elnöke nyitja meg, majd a vastagbélrák és végbélrák ellen küzdő európai szervezet, az Europacolon vezetője, Jola Gore-Booth ad a jelenlévőknek kitekintést a kontinens betegeinek helyzetéről. A betegeket és hozzátartozóikat érintő hazai aktualitásokról Bodor Mária, a Rákbetegek Országos Szövetsége és Vasvári Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke beszél, felszólalásukat Dobolyi László, az Europacolon hazai szervezete, a Meggyógyulhatsz Egyesület elnöke egészíti ki.

Végh Éva onkológus, a www.rakgyogyitas.hu portál szakkonzulense a kemoterápiáról és annak mellékhatásairól értekezik, majd Kisa Judit táplálkozási tanácsadó beszél arról, hogy a táplálkozás miként segíthet a mellékhatások leküzdésében. Kismarton Judit fájdalomcsillapítási szakértő és Rohánszky Magda onkopszichológus, a Tűzmadár Alapítvány elnöke a fájdalomcsillapítás gyógyszeres és pszichológiai terápiájáról adnak át hasznosítható információkat és tippeket, ezt követően a testmozgásról és szépségápolásról kaphatnak ötleteket a résztvevők.

Megrendezik a GIST betegek találkozóját, a nap folyamán pedig éppúgy napirendre kerülnek a betegek bevonásával zajló klinikai vizsgálatok aktuális kérdései mint a legkorszerűbb onkológiai kezelések. A találkozó kerekasztalbeszélgetéssel ér véget, amelyet Bodoky György, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiájának osztályvezető főorvosa moderál.

Kapcsolódó cikkek:
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Segítség a rákbetegeknek és családtagjaiknak
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Nem lemondani a mindennapi örömökről

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top