Mit érdemes tudni a vastag- és végbélrákról?

Orvos-beteg találkozót szerveznek április 21-én Budapesten, ahol neves előadók számolnak be a legújabb kezelési módszerekről, s számos hasznos információ nyerhető arról, miként lehet a rákbetegséggel együttélni.

Az április 21-i, szombati rendezvény helyszínén 10 órától nyílik lehetőség az előzetesen jelentkezett résztvevők regisztrációjára. A rendezvényt 10.30-kor Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga elnöke és Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa nyitja meg.

Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke a vastagbéldaganatok kezelésének lehetőségeiről tart előadást, majd Bereczky Mihály és Telek Géza adjunktusok beszélnek a táplálkozásnak a rákbetegség megelőzésében játszott szerepéről. Rohánszky Magdolna, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság elnökének referátumából kiderül, a beteg miként veheti ki minél aktívabban a részét a terápiából. Ezután Dobolyi László, a Meggyógyulhatsz Egyesület elnöke mutatja be a vastag- és végbélrákos betegek élhetőbb életéért dolgozó civil szervezetet.

Kora délutántól konzultációra nyílik lehetőség a vastagbélrák megelőzéséről, a táplálkozás szerepéről, a korai felismerés lehetőségeiről, a kezelésekről és a mellékhatások kivédéséről, a gyógyulási esélyekről, gyógyászati segédeszközökről.

A találkozónak Budapesten a Váci út 1-3. szám alatt található Westend Hilton ad otthont. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, erre több szervezeten keresztül is van lehetőség.

A Meggyógyulhatsz Egyesület április 11-ig várja a jelentkezéseket e-mail-ben a teis@meggyogyulhatsz.hu címen, faxon a 06-29/326-111-es telefonszámon.

A Daylight Kommunikációs Intézet április 18-ig fogad regisztrációt az andrea.honecz@daylightmedia.hu címen és a (06-1) 335-03-38-as faxszámon. Információs telefonszám: (06-1) 438-08-14.

Kapcsolódó cikkek:
Több időt kellene a wc-n tölteni
Vastag- és végbélszűrés
Vastag- és végbélrákok
A vastagbélrák és a végbéldaganat stádiumai
A vastagbélrák rizikófaktorai

Top