Mozogjon és csatlakozzon! Célegyenesben a kilométergyűjtés!

November 14-ig bárki csatlakozhat a www.45nap.hu oldalon a kilométergyűjtéshez! Nemhogy egyszer, már biztosnak tűnik, hogy kétszer is sikerül megkerülni a Földet a „45 nap alatt a Föld körül” kihívás keretében.

Az ország minden részéből csatlakoztak már a 45nap.hu oldalon elérhető „45 nap alatt a Föld körül” kilométergyűjtő kihíváshoz. Azt szeretnék elérni, hogy az országban minél több prosztatarákkal élő férfi, hozzájuk kapcsolódva pedig más daganatos betegek, családtagok, egészségügyi dolgozók, a rákbetegekkel szolidaritást vállalók is kezdjenek el rendszeresen mozogni: sétálni, túrázni, futni, úszni, evezni, kerékpározni.

Azt kérik mindenkitől, hogy az aktivitásukról adjanak hírt a kihívás weboldalán, ezzel ösztönözve még többeket a mozgásra. A 45nap.hu oldalon térképen követhető, hogy az összegyűjtött kilométerekkel meddig jutottak, itt bárki hozzáadhatja saját teljesítményét is a számlálóhoz. A honlapon van lehetőség fotókat, motiváló üzeneteket is feltölteni, a szervezők ezáltal minél több pozitív példát szeretnének közzétenni. A részvételnek természetesen nem feltétele a prosztatarák vagy más daganatos betegség diagnózisa, sőt szeretnék, ha minél többen szolidaritást vállalnának az érintett családokkal, és segítenének a kilométergyűjtésben. Az oldalon nemcsak kilométerben mérhető sportokat fogadnak, közel százféle sportág közül lehet választani, percben is fel lehet adatokat feltölteni, amit a rendszer átvált kilométerre.

Az induláskor eredetileg kitűzött 30 ezer kilométert már 30 nap alatt sikerült összegyűjteni, a november 14-ig tartó kilométergyűjtés utolsó hetére már több mint 50 ezer kilométernél tartottak, ám egészen az utolsó nap éjfélig gyűjtik a mozgásra motiváló fotókat, üzeneteket, amelyek között böngészni is lehet a Gyógyulj Velünk Egyesület Facebook.com/egyesulet.gyogyuljvelunk oldalon elérhető fotóalbumában.

A program zárása egy online ismeretterjesztő fórum lesz, ahol elismert, vezető szakemberek tartanak tömör, közérthető előadást a prosztatarákról, arról, hogy mit tehetnek a betegek és a hozzátartozók önmaguk a javulás és az életkilátások javítása érdekében. A november 16-án kedden 11 órakor kezdődő online programra itt tud bejelentkezni és itt lesz elérhető maga a közvetítés is.

 

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top