Nemcsak a rákot győzték le a magyar gyerekek

Hatalmas magyar siker született a daganatos betegségekből felgyógyult gyerekeknek rendezett II. Győztesek Versenyén egy Moszkva melletti üdülőkomplexumban: a lelkes magyar csapat 18 arany, 6 ezüst és 9 bronzérmet szerzett, s ezzel a rákbetegséget legyőzött magyar fiatalok az elsők lettek az éremtáblázaton.

A versenyt második alkalommal rendezte meg 2011. augusztus 4. és 7. között az Ajándékozz életet! orosz alapítvány – adta hírül az MTI.

A 30 gyerekből és kísérőikből álló, 50 fős magyar csapatot az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány juttatta el Moszkvába. Takácsné Stalter Judit, az alapítvány elnöke, és egyben a csoport vezetője az MTI-nek elmondta:  jövőre Magyarországon szeretnék megszervezni a játékokat. Beszámolt arról, hogy a gyerekeknek nagy élményt jelentett már a repülőút is, a gép kapitánya megmutatta nekik a pilótafülkét, és „Hajrá Magyarország!” bíztatással búcsúzott tőlük.

A magyar résztvevők a helyszínen is remekül érezték magukat: a versenyprogramon kívül megnézték Moszkvát, és sok szórakoztató programot szerveztek számukra: kézműves foglalkozás, arcfestés, pólófestés várta őket, neves művészek énekeltek nekik.

A számos országból, főként Európából érkezett 7-16 éves gyerekek három korcsoportban mérték össze erejüket. A magyarok fényes sikert arattak: egyéniben 13 aranyérmet, 5 ezüstérmet és 3 bronzérmet, csapatban pedig 5 aranyérmet, 1 ezüstöt és 6 bronzot szereztek.

Kapcsolódó cikkek:
Rákból gyógyult gyerekek olimpiája
Legyőzték a rákot, nyertek az olimpián a gyerekek
Küzdelem a gyógyulásért a gyermekonkológián
Gyerekeket fenyegető tumorok
Rákos gyerekek az onkológián: nem éveket, életet!

Top