Növeli a betegek életkilátásait a rendszeres mozgás

Zajlik a 10 Ezer Lépés Program keretében a „45 nap alatt a Föld körül” országos mozgásösztönző kezdeményezés, most rádióinterjúkból is kiderül, miért is érdemes csatlakozni.

A Csillagpont Rádió interjúsorozatában folyamatosan nyomon követi a „45 nap alatt a Föld körül” kilométergyűjtő program történéseit. Amint arról portálunkon is hírt adtunk, 2022. szeptember 30-tól november 14-ig lehet bármilyen mozgásforma, motiváló üzenet és fotó feltöltésével segíteni a prosztatarákos betegeket segítő programot a 45nap.hu honlapon, hozzáadva saját egyéni vagy csoportos aktivitásainkat a kilométergyűjtéshez.

A kezdeményezésről, a daganatos betegek életmódjának, a mozgásnak, a betegtársaknak a szerepéről, a prosztatarákos betegeket érintő aktuális kérdésekről elhangzó interjúkat elérhetővé tesszük oldalunkon is.

 • B. Papp László

  B. Papp László

  B. Papp László egészségügyi szakújságíró, sajtószóvivő számolt be a 10 Ezer Lépés Program eddigi történéseiről, visszatekintve az eredményekre, továbbá a „45 nap alatt a Föld körül” kezdeményezés 2022-es elindulásáról, továbbá arról, mit tehetnek a daganatos betegek önmaguk a kilátások javításáért. (2022. október 24.)

A rádióműsor IDE KATTINTVA meghallgatható.

 • prof. dr. Nyirády Péter

  prof. dr. Nyirády Péter

  Prof. dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika igazgatója orvosi szempontból világította meg, mit tehetnek megfelelő életmóddal a daganatos betegek önmagukért, továbbá szó esik a prosztatarák kezelésének lehetőségeiről, valamint arról is, miért fontos a nők szerepe a prosztatarák elleni küzdelemben. (2022. október 26.)

A rádióműsor IDE KATTINTVA meghallgatható.

 • Dr. Szűcs Miklós

  Dr. Szűcs Miklós

  Dr. Szűcs Miklós a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika Onkológiai Centrumának vezetője az interjúban a prosztataspecifikus antigén (PSA) rendszeres ellenőrzésének, a prosztatarák szűrésének, illetve a korai diagnózisnak a fontosságáról is beszél. Arról is szó esik, kinek indokolt már 50 éves kora előtt is elmenni urológushoz akkor is, ha nincs panasza. (2022. november 2.)

A rádióműsor IDE KATTINTVA meghallgatható.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top