Onkológia és kardiológia: önnek hogy bírja a szíve?

Jól működő szívre és érrendszerre is szükség van a daganatos betegségből való gyógyuláshoz, a kezelések átvészeléséhez. A szív- és érrendszeri betegségek és a daganatos betegségek összefüggéseiről szól a Gyógyulj Velünk Egyesület 2020. februári tájékoztató délutánja, amelyre mindenkit várnak.

Időpont: 2020. február 27., csütörtök 14.30
Helyszín: Szent László Kórház 1-es pavilon  (1097 Budapest, Albert Flórián út 5–7.)
Előadó: Dr. Pozsonyi Zoltán kardiológus, belgyógyász – Semmelweis Egyetem, III. Sz. Belgyógyászati Klinika

A részvétel ingyenes, nem feltétel az egyesületi tagság, minden érintettet és érdeklődőt nyitottan várnak.

Az onkológia és kardiológia határterületeivel foglalkozó tudomány az onko-kardiológia, amely alapvetően az onkológiai kezelések szív- és érrendszert érintő mellékhatásaival, azok kialakulásával, megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A terület egyre nagyobb érdeklődést vonz, az elmúlt években az ezzel kapcsolatos tudományos közlemények száma meredeken nő. Az elmúlt években újabb területek kerültek az onko-kardiológia látókörébe, így például a szívbetegségek és daganatos betegségek együttes előfordulásának szokatlanul magas száma kapcsán az evvel a témával foglalkozó kutatások, amelyek a kétféle betegség közös rizikófaktoraival és átfedésben lévő kóroki folyamataival, valamint egymást erősítő hatásával foglalkoznak. Az előadásban a terület legfontosabb, az érintettek számára kiemelt jelentőséggel bíró, valamint legérdekesebb kérdései kerülnek napirendre.

Az előadást követően az egyéni kérdések feltételére is lehetőség nyílik, majd – mint a Gyógyulj Velünk Egyesület minden foglalkozásán – gyógytornán is részt lehet venni.

További információ: 0630 922-7797, info@gyve.hu

Kapcsolódó cikkünk: Kardiológiai mellékhatások: legyen szívügye a szíve!

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top