Onkológiai szakmai napok Szegeden

Számos szaktekintély előadó közreműködésével szervezi meg négynapos onkológiai és sugárterápiás orvosi továbbképzését a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikája.

A daganatos betegek ellátásának csaknem minden területe napirendre kerül a szakmai napokon. Áttekintik a képalkotó módszereket, a génvizsgálatokon, molekuláris diagnosztikai alapokon nyugvó precíziós orvoslás kérdéseit is. Kiemelten foglalkoznak az immunterápiákkal.

Az előadók betegségtípusonként foglalják össze a legújabb eredményeket, elsősorban azokra koncentrálva, amelyek a mindennapos betegellátás szempontjából is jelentősek. Külön szekció foglalkozik az urológiai daganatokkal, az emlőrákkal, a nőgyógyászati és a fej-nyaki tumorokkal, a tüdőrákkal, az emésztőrendszeri tumorokkal. Szintén tárgyalják az életvégi ellátás, a hospice aktuális kérdéseit.

A 2018. szeptember 12-15. közötti rendezvénynek az Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (6720 Szeged, Somogyi u. 7.) ad otthont. A részletes szakmai program itt érhető el.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top