Orvosok és rockerek a színpadon

A Nemzeti Rákellenes Naphoz kapcsolódva rockzenészek összefogásával szerveznek jótékonysági koncertet a fővárosi SYMA Csarnokban 2009. április 10-én. A bevételt a zenészek a rákbetegek gyógyítására ajánlják fel.

A daganatos betegségek megelőzésére és a gyógyítás lehetőségeire igyekeznek felhívni a figyelmet azon a koncerten, amelyen a magyar rockzene neves személyiségei vállaltak fellépést.

A húsvét előtti nagypénteki koncerten a fővárosi SYMA Csarnokban fellép Somló Tamás, Charlie, Török Ádám, Takács Tamás, Belmondo, Anti-Fittness Club, Varga Miklós, Keresztes Ildikó, Mobil Mánia, Vikidál Gyula, Zeffer András, Deák Bill Gyula, Rudán Joe, Nagy Feró és a Beatrice, Ganxsta Zolee és a Kartel, Pokolgép és a Sic Transit.

A koncert alapötlete Zeffer András rockzenésztől származik, aki maga is túlélő, ezért tudja, milyen erőt adó érzés az, amikor megbizonyosodhatunk róla, hogy a bajban nem vagyunk egyedül.
Egy-egy fellépés között 10 perces orvosi előadások hangzanak el a rákbetegségről és annak gyógyításáról. A Nemzeti Rákellenes Nap és a koncert célja, hogy a rákot legyőzők történetein keresztül példát mutasson, reményt és hitet adva a betegséggel éppen most küzdőknek és a hozzátartozóiknak.

Kapcsolódó cikkek:
Mikor mennek szűrésre az ismert emberek?
Nemzetközi összefogás a rákkutatásért
Kinek jusson korszerű gyógyszer?
Itthon többen halnak meg rákban mint máshol

Top