Összefogás a rák ellen Baranya megyében

Október 26-án egész Baranya megyéből várják a résztvevőket Pécsre. Hogyan javíthatják életkilátásaikat és életminőségüket a daganatos betegek? Erre a kérdésre is választ adnak, ahová a prosztatadaganat által érintett férfiaknak meghirdetett, azonban mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program Baranya megyei rendezvényére várják az érdeklődőket. Nemcsak a férfiakra számítanak, hanem a nőkre is, mert sokszor rajtuk múlik, hogy a férfiak eljutnak-e orvoshoz, milyen segítséget fogadnak el vagy milyen aktivitást végeznek.

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar aula (Pécs, Szigeti út 12.)
Időpont: 2019. október 26., szombat 10.00

Előadók:

  • prof. dr. Mangel László Csaba, a Pécsi Tudományegyetem Onkoterápiás Intézet igazgatója
  • dr. Damásdi Miklós, a Pécsi Tudományegyetem Urológiai Klinika adjunktusa
  • Horváth Klára, a Pécsi Tudományegyetem Onkoterápiás Intézet gyógytornásza
  • Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

A helyszínen a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében soron kívüli ingyenes vérnyomás, vércukor- és koleszterinszint mérésre, testösszetétel vizsgálatra, férfiak számára PSA prosztata tumormarker vérvizsgálatra is lehetőséget biztosítanak.

A daganatos betegséggel való együttélésről, az életminőség és az életkilátások javításáról szóló ismeretterjesztő rendezvényt az országos 10 Ezer Lépés Program keretében szervezik meg Pécsen. A részvétel ingyenes, a helyszínen ugyancsak díjmentesen elérhetők lesznek különféle egészségügyi tájékoztató kiadványok is.

További információ: Winkler Violetta, 0620 531-8388, winkler.violetta@rakliga.hu

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top