Prosztatanap Borsod megyében

Hogyan javíthatják életkilátásaikat és életminőségüket a daganatos betegek? Erre a kérdésre is választ adnak Miskolcon, ahová Borsod megye minden településéről várják a résztvevőket a prosztatadaganat által érintett férfiaknak meghirdetett, azonban mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program rendezvényére. Nemcsak a férfiakra számítanak, hanem a nőkre is, mert sokszor rajtuk múlik, hogy a férfiak eljutnak-e orvoshoz, milyen segítséget fogadnak el vagy milyen aktivitást végeznek.

Időpont, helyszín:
2019. november 4. hétfő 16:30 – Kaffka Margit Könyvtár (Miskolc, Park u. 8.)

Előadók:
– Dr. Solymosi Tibor onkológus, sebész, urológus
(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrum)
– Dapsyné Kondor Tünde gyógytornász
(Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház)

A helyszíneken az előadások előtt soron kívüli, ingyenes PSA prosztata tumormarker vérvizsgálatra, valamint a vércukor és a koleszterinszint ellenőrzésére is lehetőséget biztosítanak.

A daganatos betegséggel való együttélésről, az életminőség és az életkilátások javításáról szóló ismeretterjesztő rendezvényt az országos 10 Ezer Lépés Program keretében szervezi meg a Magyar Rákellenes Liga. A részvétel ingyenes, a helyszínen ugyancsak díjmentesen elérhetők lesznek különféle egészségügyi tájékoztató kiadványok is.

További információ:
Virág Judit, 0620 565-4517, virag.judit@rakliga.hu

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top