Rákbetegen dolgozni? Legalább a munkahelyet ne kelljen félteni…

Sok rákbeteg nem meri elmondani munkáltatójának a diagnózist, mert jobban fél a munkája, mint az élete elvesztésétől.

Amint arról a weborvos.hu írása beszámol: Working With Cancer (Dolgozni Rákbetegen) címmel kampányt indított a Publicis Foundation nevű szerezet a rákos megbetegedések munkahelyi megbélyegzésének megszüntetése érdekében. Az üzenet fontossága kiemelkedő egy olyan világban, ahol minden második embernél diagnosztizálnak rákot élete során.

2022 áprilisában a Publicis vezérigazgatójánál, Arthur Sadounnál rákot diagnosztizáltak és kezelték. Miután nyilvánosságra hozta az állapotát, több ezer levél érkezett hozzá, amelyek rávilágítottak arra, hogy a rákos betegek milyen félelmet élnek át, nemcsak az életükért, hanem a munkahelyükért is. Ezek az üzenetek azt a nyugtalanító valóságot tükrözték, amellyel a Working with Cancer foglalkozni kíván: A rákbetegek 50%-a fél elmondani a munkáltatójának a diagnózisát, annak ellenére, hogy 92%-uk úgy érzi, hogy a munkahelyi támogatás pozitívan befolyásolja az egészségét.

Január 17-én Davosban a Világgazdasági Fórummal együttműködve a Rákellenes Munkacsoport fogadalmat tett, amelyben a világ legbefolyásosabb vállalatai közül néhány elkötelezte magát amellett, hogy nyitottabb, támogató és a gyógyulást elősegítő munkahelyi kultúrát alakítsanak ki alkalmazottaik számára. A szervezet a workingwithcancerpledge.com oldalon minden kis- és nagyvállalatot felkér, hogy csatlakozzon a mozgalomhoz. A kezdeményezést számos nemzetközi vezető rákellenes jótékonysági szervezet támogatja – olvasható a weborvos-hun.

Cimkék
Top