www.rakgyogyitas.hu portált is működtető Tűzmadár Alapítvány jegyzi, a kiadvány tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Pszichoonkológiai Társaság."/>

Rákgyógyítás: új magazin rákbetegeknek

Rákgyógyítás címen hirdetésektől mentes, ingyenes új országos magazin jelent meg, az újsághoz a rákbetegek és családtagjaik a fővárosi és vidéki onkológiákon juthatnak hozzá. Az új lapot a www.rakgyogyitas.hu portált is működtető Tűzmadár Alapítvány jegyzi, a kiadvány tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Pszichoonkológiai Társaság.

A kemoterápiás kezelések sokakat gyötrő testi és lelki mellékhatásairól, azok mérséklésének lehetőségeiről, a kórházakban a betegek bevonásával zajló gyógyszertesztekről és klinikai kutatásokról, a rák örökölhetőségéről, a rákbetegséggel együtt járó lelki vívódásokról olvashatnak többek között azok, akik kezükbe veszik a Rákgyógyítás magazin első számát. A Tűzmadár Alapítvány által kiadott, hirdetések nélküli, ezentúl negyedévenként megjelenő laphoz a betegek és hozzátartozóik ingyenesen juthatnak hozzá a fővárosi és vidéki onkológiákon. A lap célja az ismeretterjesztéssel küzdeni a tévhitek ellen, hozzájárulni a betegség elleni harc sikeréhez, s cikkeivel a rákbetegeknek és hozzátartozóiknak mankót nyújtani a kórházon belüli és az azon kívüli élethez.

A Rákgyógyítás magazin megjelenése nem előzmények nélküli. A Tűzmadár Alapítvány 2006 novemberében indította el a www.rakgyogyitas.hu betegtájékoztató portált, amely a reklámoktól és hirdetésektől ugyancsak mentes, átfogó és hiteles ismeretterjesztést tűzte ki célul. Ugyan rendszerint a nyomtatott újságok tekintik fejlődésük fontos állomásának azt, ha cikkeiket hozzáférhetővé teszik az interneten, az alapítvány most fordított utat járt be: a www.rakgyogyitas.hu elmúlt két évének – a portálhoz eddig érkezett mintegy 1200 konzultációt kérő levélnek – a tapasztalatára építve indította el a nyomtatott Rákgyógyítás magazint. A lap tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) és a Magyar Pszichoonkológiai Társaság (MPOT).

Kapcsolódó cikkek:
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Segítség rákbetegek családtagjainak
Rák: ezer válasz, ami a kórházban nem hangzott el

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top