Rendszeresen meglopják a rákbetegeket a kórházban

Idén már 22 esetben kellett feljelentést tenni, mert az Országos Onkológiai Intézetben a vizsgálatokra, kezelésekre váró rákbetegeket tolvajok meglopták – közölte lapérdeklődésre dr. Lövey József klinikai igazgató.

A Bors című napilap egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét arra, hogy az Országos Onkológiai Intézetben falragaszokkal figyelmeztetik a betegeket: tolvajok garázdálkodnak a kórházban. Ezúttal a diagnosztikai osztályon fordultak elő lopások, jellemzően a vérvételre igyekvők folyosón hagyott értékeit emelik el a tolvajok. A lap megkeresésére dr. Lövey József klinikai igazgató közölte: intézetükben 2015-ben 22 bűncselekmény történt a betegek rovására, ezek jellegzetesen lopások.

– Minden tudomásunkra jutott esetben feljelentést teszünk a XII. kerületi rendőrkapitányágon. Valószínű, hogy számos esetben a betegek nem jelzik a lopás tényét, tehát a szám magasabb lehet. A lopások megelőzése érdekében az intézetben minden működő bejáratnál állandó portaszolgálat van. Biztonsági szolgálatot működtetünk, melynek tagjai bizonyos helyeken állandóan jelen vannak, illetve rendszeresen járják az intézet teljes területét, beleértve a váróhelyiségeket is. Mivel az intézetben nagyon sok helyen vannak jelen betegek, nyilván mindenütt egyszerre nem tudnak ott lenni. Bizonyos fontos helyeken megfigyelő kamerák is üzemelnek – mondta dr. Lövey József igazgató.

A kórház felvételi irodáján minden beteget figyelmeztetnek, hogy az értékeire fokozottan ügyeljen. A fekvő betegek értékeiket díjmentesen helyezhetik el az intézmény pénztárában. Több helyen kifüggesztették a figyelmeztető feliratokat, amelyek a lopás kockázatára hívják fel a figyelmet. Az igazgató szerint időről-időre észlelik, hogy valószínűleg egy csoport kinézi magának az intézetüket, és ott fokozott aktivitással tevékenykedik.

Top