Segélyek, támogatások: segíthetnek a szociális munkások

Anyagi gondokat is okoz sokaknál egy daganatos betegség, részben a kieső bevételek, részben a megnövekvő kiadások miatt. Az orvosok, szaknővérek ebben ritkán tudnak segíteni, viszont minden kórházban dolgozik szociális munkás, akihez érdemes lehet fordulni.

A Gyógyulj Velünk Egyesület online betegtájékoztató fórumán Nagy Erzsébet, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Központi Szociális Szolgálatának vezető szociális munkása adott áttekintést az igényelhető támogatásokról, segélyekről, kedvezményekről.

Az előadásból kiderült, hogy milyen pénzbeli és természetbeni támogatási lehetőségek állnak rendelkezésre, melyek azok az adókedvezmények, amelyek akár évekre visszamenőlegesen is igényelhetők. Az előadás fontos tanulsága volt, hogy gyakran a betegek nem is tudnak arról, hogy igényelhetik szociális munkás segítségét, akik elérhetők akár a családsegítő szolgálatoknál, az egészségügyre specializálódott munkatársak pedig a kórházakban. Fontos, hogy az állami lehetőségek mellett a helyben dolgozóknak lehetnek információik arról is, hogy a helyi önkormányzat miben tud segíteni. A szociális munkások pedig nemcsak tájékoztatnak, hanem az egyes papíron vagy online beadható igénylőlapok kitöltésében, benyújtásában is közreműködhetnek. A Rakgyogyitas.hu/tamogatasok linkre kattintva visszanézhető az előadás.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top