Sikeres sajtópályázat, napirenden a prosztatarák

Országszerte napirendre vették a szerkesztőségek a prosztatarák témáját, a helyi, regionális és országos médiumok számos beteget és orvost megszólaltattak: sikeresen zárult az orvosszakmai és társadalmi szervezetek által közösen jegyzett prosztatarák sajtópályázat.

Lezárult a Gyógyulj Velünk Egyesület (www.gyve.hu), a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (www.mkot.hu), a Magyar Urológiai Társaság (www.magyurol.hu) és a MÚOSZ Egészségügyi Szakosztálya által közösen jegyzett országos prosztatarák sajtópályázat nevezési időszaka: 2015. október 12. éjfélig kellett megjelenni vagy adásba kerülni a prosztatarákról szóló cikkeknek, rádió és televízió riportoknak, s ez volt a pályázási határidő is.

– 25 szerkesztőségi pályázat érkezett, ennyi cikk, interjú vagy riport készült országszerte a prosztatarákról. Rádiók, televíziók, nyomtatott és online lapok, országos, regionális és helyi médiumok munkatársai egyaránt napirendre vették a prosztatarák témáját, ezzel segítve egyrészt az ismeretterjesztést, másrészt a betegek megismerését, a tabuk ledöntését, s a reményadást az érintettek számára – fogalmaz B. Papp László programmenedzser, a sajtópályázatot médiapartnerként segítő Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató portál főszerkesztője. Hozzáteszi: mind a médiumok típusát, mind a területi elosztást tekintve kiegyensúlyozott a mezőny.

A pályázatokat a kiírást jegyző szervezetek civil, szakorvosi és újságíró képviselői egyénileg értékelik, majd a jelölések nyomán alakul ki a végeredmény, s döntenek a 800 ezer forintos díjazási keretösszeg felosztásáról is. Eredményhirdetés és díjkiosztó a Magyar Urológus Társaság XX. Kongresszusának sajtótájékoztatóján, 2015. november 4-én lesz Budapesten.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top