Sörcsapolás és kabaré a prosztataszűrésen

A Magyar Urológusok Társasága szeptember 15-én sörözni és nevetni hív a budapesti Városligetbe minden férfit, hogy egy vidám, szórakoztató és játékos családi nap keretében győzzön meg minél többeket arról: a prosztatavizsgálaton való felelősségteljes részvétel sem kevésbé férfias mint például ellenőrizni az olajszintet az autóban.

2007. szeptember 15-én „Prosztata Nap 2007” címmel nagyszabású rendezvénysorozatot és a prosztata betegségek – elsősorban a prosztatarák – kiszűrésére irányuló vizsgálatokat szervez a Magyar Urológusok Társasága a fővárosi Városligetben.

Szombaton délelőtt 10 órára a Petőfi Csarnok melletti sportpályára hívják mindazokat, akik fontosnak tartják a férfiegészség megőrzését, akik hajlandóak egy negyedórás sétára a figyelemfelkeltés és egy ötperces szűrésen való részvételre az egészségük érdekében.

Az első kétszáz érkező ajándékokat és egy vízipisztolyt kap: „Lőttek a prosztata problémáknak, a szűrés a legjobb fegyver!” felirattal. A menet a találkozási ponttól a Városligeti körúton a Városligeti sörsátorhoz, illetve a mellette felállított szűrősátorhoz vonul. A csoportot feldíszített locsolókocsik vezetik fel, a volánnál ismert és népszerű közéleti személyiségek ülnek: amíg a prosztataszűrésről az orvosok nevében az urológustársaság egyik orvosa, addig a civil férfiakat képviselendő Fábry Sándor, a feleségek nevében pedig Pécsi Ildikó szólal fel.

A Városligetben estig programok várják a családokat: fellép Szupkay Viktor, a Godot Színház humoristája, Soma Mamagésa és a Libidó zenekar, emellett játékos versenyek, előadások, bemutatók várják a családokat.

A szűrősátorban prosztatavizsgálat, vérből történő PSA mérés (más vizsgálatokkal kiegészítve ennek az eredményéből következtetnek az urológusok a prosztata rosszindulatú daganatára), vércukorszint és vérnyomás ellenőrzés folyik. Vizitdíjat senkitől sem kérnek, s a szűrésen résztvevők elszántságát, egészség- és prosztata-tudatosságát a szervezők egy korsó sörrel jutalmazzák.

Dupla kattintás után Garas Dezső és Pécsi Ildikó invitál a szűrőnapra:

„><

Kapcsolódó cikkek:
Prosztataszűrés
Prosztatarák
Prosztatabajok

Top