Soron kívüli rákszűrés és rehabilitáció Nógrád megyében

Nógrád megye minden településéről várják a résztvevőket Salgótarjánba, ahol a prosztatarák által érintett betegeknek meghirdetett, de mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program keretében orvos-beteg találkozót és gyógytorna foglalkozást szerveznek. A férfiak kérhetnek ingyenes PSA tumormarker szűrést is. A rendezvényen nemcsak a férfiakra számítanak, hanem a nőkre is, mert sokszor rajtuk múlik, hogy családtagjuk milyen segítséget fogad el vagy milyen aktivitást végez.

A szakemberek minden felmerülő kérdésre választ adnak a prosztatarákról, majd könnyen megtanulható, az állapot javulását segítő gyógytorna módszereket is megismertetnek a résztvevőkkel november 13-án kedden 14 órától Salgótarjánban. A Balassi Bálint Megyei Könyvtárban (Salgótarján, Kassai sor 2.) dr. Beöthe Tamás urológus-onkológus főorvos és Sturmanné Füleki Andrea gyógytornász várja az érintetteket és az érdeklődőket.

A Magyar Rákellenes Liga által szervezett rendezvényen soron kívüli vérvételre, a prosztata betegségét jelezni képes PSA vizsgálatra is nyílik lehetőség. Ahogyan a rendezvény, úgy a szűrés is ingyenes, ám utóbbira érdemes előre bejelentkezni a szervezőknél. A 10 Ezer Lépés Program keretében közzétett gyógytorna videók a www.rakgyogyitas.hu/ferfitorna linken is elérhetők, ám minden esetben javasolt szakorvossal, gyógytornásszal egyeztetni, a személyes tájékozódásra pedig nagyon jó alkalom a salgótarjáni rendezvény.

További információ: Kreicsi Mária, (0630) 286-3422, kreicsim@starjan.hu

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top