Sorstársakat vár a Gyógyulj Velünk Egyesület

Az újonnan alakult Gyógyulj Velünk Egyesület az emésztő-szervrendszeri daganatos betegségekben érintett betegek segítő közössége, emellett a közvélemény figyelmét is igyekszik ráirányítani a kockázati tényezőkre, a megelőzésre. Az egész országból várják a sorstársak jelentkezését.

– A magyarországi, évente mintegy 19 ezer új emésztő-szervrendszeri daganatos megbetegedés – közte a 9000 vastagbélrák és végbélrák, 2200 gyomorrák, 2400 hasnyálmirigyrák, 1600 májrák, 800 nyelőcsődaganat – hatalmas terhet ró egész társadalmunkra. Napjaink kezelési lehetőségei ugyanakkor korábban nem is remélt hatékonyságú gyógyító eljárásokat kínálnak az élet esélyének és minőségének javítására a nehéz helyzetbe kerülők szinte minden életfázisában. Ezek az új eljárások, a bajba jutottaknak nyújtott korszerű kezelések mindannyiunk számára azt a megnyugtató tudatot biztosítják, hogy ezen rákos megbetegedésekkel találkozva is van kihez fordulni, az élet és életünk nem áll meg, hanem halad tovább az útján, akkor is, ha az éppen egy kopárnak tűnő tájon vezet keresztül – fogalmaz közösség alapító köszöntőjében dr. Szegő László, az egyesület elnöke.

A Gyógyulj Velünk Egyesület mindenben segíteni szándékozik az e betegségekkel érintetteket és családtagjaikat, ugyanakkor szeretné felhívni a közvélemény figyelmét is a betegség kezelésében, megelőzésében, kutatásában elért eredményekre, és nem utolsó sorban a további tennivalókra.

Gyógyulj Velünk EgyesületAz egyesület mindazokat várja soraiba, akik akár tevőlegesen, akár a jelenlétükkel támogatni szeretnék az egyesület ez irányú munkáját, s emésztőrendszeri daganattal küzdő betegként vagy érintett családtagként úgy érzik, hogy segítséget jelentene számukra a civil támogató háttér. A Gyógyulj Velünk Egyesület feladatának tartja, hogy minél több beteg számára elérhetővé tegye azokat a kezeléseket és szolgáltatásokat, amelyek az onkológia falain túl is segíthetnek a betegség legyőzésében, legyen szó akár fizioterápiáról, gyógytornáról, pszichológiai vagy szociális segítségnyújtásról.

Az egyesület tevékenysége és programjai felől az alábbi elérhetőségeken lehet informálódni:
Telefon: (06-1) 455-8100/80-532 mellék
Mobil: (06-30) 443-4405
E-mail: info@gyve.hu
Honlap: www.gyve.hu

A Gyógyulj Velünk Egyesület és az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centruma – kezelési helyétől függetlenül – minden érdeklődőt vár az egyesület szeptemberi tagtoborzó rendezvényére.

A rendezvény programja:
– Az emésztő-szervrendszer daganatos megbetegedéseinek kezelése Magyarországon, történeti áttekintés – prof. dr. Bodoky György, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrumának vezető főorvosának előadása
– A „Gyógyulj Velünk Egyesület – Összefogás az Emésztő-szervrendszeri Daganatos Betegekért” bemutatkozása

A program helyszíne és időpontja:
2012. szeptember 14. péntek 14 óra
Szent László Kórház kultúrterem
1097 Budapest, Gyáli út 5-7. 19-es pavilon

Kapcsolódó cikkek:
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet
Sorstársakkal közösen csökkenteni a feszültséget
Rákbetegség: nincs miért szégyenkezni

Top